Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Okända detaljen – bakom petningen av Robin Olsen

Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / INSIDEFOTO/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Robin Olsen har det tungt i Roma.

Svensken har den senaste tiden fått se sig petad till förmån för veteranen Antonio Mirante, delvis på grund av Olsens bristande språkkunskaper.

”Det är ett stort problem för Ranieri”, skriver Roma Press. 

Den svenske landslagsmålvakten Robin Olsen, 29, fick en drömstart i Italien och hyllades unisont för sina insatser i Roma. Bland annat pekades Olsen ut som klubbens bästa sommarvärvning, dels på grund av den förhållandevis låga prislappen, dels på grund av hans trygga målvaktsspel.

Men vårsäsongen har varit desto tyngre.

De gulrödas försvar har under hela säsongen varit bristfälligt och till skillnad från i höstas har Robin Olsen även han fått utstå kritik för en rad mindre bra insatser, kanske främst efter matchen mot Atalanta, där man tappade en 3-0-ledning.

Uppgifter: Olsen petad på grund av språket

De senaste matcherna har den nygamle tränaren Claudio Ranieri valt bort Olsen och i stället satt sin tillit till målvaktsveteranen Antonio Mirante, 35. Enligt uppgifter till Sky Sports ska en av anledningarna bakom Ranieris beslut vara svenskens bristfälliga italienska.

Sajten Roma Press rapporterar att svensken ”endast ska ha lärt sig ett fåtal meningar” under sin tid i Roma och att det ”är ett stort problem för Ranieri, som anser att kommunikationen är fundamental för en målvakt som ska leda försvaret”.

Han har varit i klubben i knappt en säsong, men redan nu ryktas det om en eventuell flytt i sommar. Bland annat har det snackats om intresse från flera engelska klubbar, däribland Watford, Bournemouth och Norwich. 

Enligt La Gazetta dello Sport ska Romas plan vara att sälja svensken i sommar för att kunna finansiera en värvning av Cagliaris Alessio Cragno. 

 

FÅ BÄST KOLL! Följ AS Roma – direkt i Messenger