Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya uppgifterna om Zlatans framtidsval

Foto: LUCA BRUNO / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATTEO GRIBAUDI / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic missade Milans senare ligamöte efter sjukdom och skada. 

Nu skriver Sky att klubben ser positivt på en comeback i derbyt med Inter. 

Samtidigt uppger italienska Gazzetta dello Sport att den svenske stjärnan ser ut att stanna kvar i Milan även efter den här säsongen. 

– Jag vill inte stanna bara för att jag heter Ibrahimovic, har Zlatan tidigare sagt. 

AC Milan är fortsatt obesegrat efter Zlatan Ibrahimovics ankomst till klubben i början av året. 

Svensken har hittills gjort två mål på fem matcher, men missade det senaste ligamötet med Hellas Verona. Zlatan hade problem med en muskel, och insjuknade även i influensa under förra veckan. 

Nu skriver italienska Sky att Milan ser positivt på att 38-åringen ska kunna göra comeback i det kommande derbyt med Inter. Zlatan tränar fortfarande inte tillsammans som vanligt med resten av laget, utan kör enskilda pass med det medicinska teamet. 

Även den danske backen Simon Kjaer fick influensa inför mötet med Hellas Verona, men ska enligt Sky inte ha återhämtat sig tillräckligt för att just nu vara att räkna med mot Inter. 

Uppgifter: Zlatan stannar i Milan

Samtidigt kommer Gazzetta dello Sport med ett annat besked, orelaterat till om Zlatan Ibrahimovic spelar söndagens match mot Inter eller inte, som borde glädja Milan-fansen. 

Den svenske anfallarens kontrakt är skrivet över den här säsongen, med en möjlighet att förlänga ett år. Gazzetta dello Sport skriver, enligt Fotbollskanalen, att det ses som givet att Zlatan stannar i Milan även efter sommaren. Detta ska vara fallet oavsett huruvida de klausuler som uppgetts finnas i kontraktet, gällande antal matcher och mål, uppfylls eller inte. 

Så här har Ibrahimovic tidigare sagt om möjligheten att stanna kvar i Milan efter säsongens slut: 

– Man vet aldrig. När du har en bra relation med alla är det en möjlighet. Jag försöker alltid göra mitt bästa och om jag efter sex månader kan ge något positivt kommer jag fortsätta. Jag vill inte stanna bara för att jag heter Ibrahimovic.