Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Närmar sig galen flytt: ”Det är helt bekräftat”

Dejan Kulusevski ser inget konstigt med olika roller på planen. När han ska beskriva sin stil säger han att han kan spela på flera platser.
Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Dejan Kulusevski, 19, uppges vara överens med Juventus.

Nu är drömflytten nära.

”Kulusevski läkarundersöks i morgon”, skriver Gianluca Di Marzio på Twitter.

”Det är helt bekräftat”, skriver Fabrizio Romano.

En svensk 19-åring är Italiens just nu hetaste fotbollsspelare.

Dejan Kulusevski prydde i stort sett varenda större tidnings förstasida under nyårsafton och samstämmiga uppgifter i landet gör gällande att supertalangen är överens med Juventus.

Den forne BP-spelaren har gjort succé i Parma, dit han är utlånad från Atalanta, och har svarat för fyra mål och sju assist på 17 matcher i Serie A under hösten. Flertalet storklubbar har pekats ut som intressenter, men det har främst handlat om Inter.

Milanoklubben ska ha varit överens med Atalanta om en övergång, men de senaste dagarna ska Juventus ha gjort en offensiv och kommit överens med huvudpersonen om ett femårskontrakt och en årslön på 26 miljoner kronor plus bonusar.

”Helt bekräftat” med Kulusevski till Juve

Övergångssumman: 466 miljoner kronor.

Något som skulle innebära Atalantas största försäljning någonsin och den näst dyraste övergången för en svensk fotbollsspelare.

Dejan Kulusevski väntas skriva på kontraktet i dagarna och enligt Sky Sports Gianluca Di Marzio, som är expert på övergångar, kommer Dejan Kulusevski ta ett stort steg mot en flytt till ”Den gamla damen”.

”Kulusevski läkarundersöks av Juventus i morgon (2 januari)”, skriver han på Twitter.

Kollegan Fabrizio Romano skriver:

”Dejan Kulusevski gör läkarundersökningen i morgon som en ny Juventus-spelare. Han kommer skriva på kontraktet som gäller till juni 2024. Helt bekräftat”, skriver Romano på Twitter.