José Mari under tiden i Milan. Foto: BildbyrånJosé Mari under tiden i Milan. Foto: Bildbyrån
José Mari under tiden i Milan. Foto: Bildbyrån
José Mari i duell med Kolo Touré under 2006. Foto: FERNANDO BUSTAMANTEJosé Mari i duell med Kolo Touré under 2006. Foto: FERNANDO BUSTAMANTE
José Mari i duell med Kolo Touré under 2006. Foto: FERNANDO BUSTAMANTE
José Mari under landslagsuppdrag för Spanien 2002. Foto: BEN RADFORDJosé Mari under landslagsuppdrag för Spanien 2002. Foto: BEN RADFORD
José Mari under landslagsuppdrag för Spanien 2002. Foto: BEN RADFORD
Michael Reiziger följer José Mari under en La Liga-match. Foto: DENIS DOYLEMichael Reiziger följer José Mari under en La Liga-match. Foto: DENIS DOYLE
Michael Reiziger följer José Mari under en La Liga-match. Foto: DENIS DOYLE

Nya bilderna avslöjar José Maris förvandling

Publicerad

Kommer ni ihåg José Mari?

För fyra år sen slängde den gamle Milan-anfallaren upp skorna på hyllan – och klev in i gymmet.

Nu ser han ut som en helt ny människa.

Den spanska tidningen Marca var först med att uppmärksamma hur José Mari förvandlats under de sista åren.

2013 avslutade han karriären, efter att ha stänkt in 27 mål på 80 matcher för spanska Xerez. Innan dess hade han representerat Gimnàstic, Betis och Villarreal – men vi minns honom kanske allra bäst från sejourerna i Sevilla, AC Milan och Atletico Madrid.

Då var han en ganska späd anfallare på drygt 70 kilo.

I dag är han något helt annat.

https://www.instagram.com/p/BQ5xJ3Ol2Ox/?taken-by=indio2314

Kallas för bodybuilder

På sitt Instagram-konto, där han har drygt 6 000 följare, lägger han kontinuerligt ut bilder där han visar upp sina nya, stora, synliga muskler. Han har också klippt av sitt långa hår och tatuerat både armar, bröst och rygg.

"Det är en brutal fysisk förvandling", skriver Marca.

Bilderna för tankarna till den tyske målvakten Tim Wiese, som även han tränade stenhårt i gymmet efter att han lagt handskarna på hyllan. Wiese satsade på att bli professionell bodybuilder.

José Mari kallas för ”bodybuilder” i flera brittiska tidningar som också rapporterar om förvandlingen – men det finns inga uppgifter om att den gamle anfallaren skulle vara aktiv inom den spektakulära sporten.

José Mari, som i dag är 38 år gammal, gjorde fyra landskamper för Spaniens landslag och noterades för ett mål.

https://www.instagram.com/p/BSHFopcFIvQ/?taken-by=indio2314https://www.instagram.com/p/BSv9cL3FTp_/?taken-by=indio2314https://www.instagram.com/p/BSZKpO5Fjij/?taken-by=indio2314

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag