Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mordhotas efter känsliga ryktena

Foto: LISA GUGLIELMI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOC / LISA GUGLIELMI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Överens med Juventus.

Nu utsätts Dusan Vlahovic, 21, för mordhot och rasism av sina egna supportrar i Florens.

”Det är chockerande”, skriver fotbollsjournalisten Matteo Bonetti på Twitter.

Den 21-årige serben har gjort stor succé i Fiorentina och har under den senaste tiden kopplats ihop med flertalet europeiska storklubbar.

Däribland Manchester City och Arsenal.

Men nu pekar mycket mot att anfallaren stannar i Serie A. Enligt La Gazzetta dello Sport är Vlahovic nämligen överens med Juventus i en affär som uppges vara värd 60 miljoner euro, alltså närmare 630 miljoner kronor.

Att det rör sig om en minst sagt känslig övergång är ingen hemlighet. Rivaliteten och hatet mellan Fiorentinas och Juventus ultras sträcker sig långt tillbaka och de känslorna blir extra starka när en spelare gör den sällsynta och ”förbjudna” flytten från Forens till Turin. Som när Roberto Baggio gjorde den 1990, eller när Federico Bernardeschi gjorde den 2017.

Senast i raden: Federico Chiesa 2020, dock på lån.

Dödshot mot Dusan Vlahovic

Nu sprids bilder från Florens gator där Fiorentinas ultras öppet visar sitt missnöje mot Dusan Vlahovic, som alltså uppges vara överens med Juventus.

Flertalet banderoller med rasistiska budskap, men också med rena dödshot, har satts upp och bilderna på banderollerna har fått stor spridning på sociala medier.

”Dina livvakter kan inte rädda dig. Du är körd”, står det på en av dem.

”Respekt vinner man inte med mål..”, står det på en annan.

En av många som uppmärksammar bilderna från Florens är fotbollsjournalisten Matteo Bonetti.

”Chockerande banderoller som hänger i Florens, med både dödshot och rasism riktat mot Dusan Vlahovic”, skriver han på Twitter.


https://twitter.com/Bonetti/status/1485787012850495494