Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Milans stora succé – efter Zlatans ankomst

Zlatan Ibrahimovic blev mållös mot Parma – men har lyft Milan rejält.Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.
Zlatan i 2-2-matchen mot Napoli.Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK / CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: SPADA / AP TT NYHETSBYRÅN

Ett lag med Zlatan Ibrahimovic och ett annat utan.

La Gazzetta dello Sport visar upp statistik på hur Milan förändrats – och nu når högre höjder än laget med Zlatan, Andrea Pirlo, Robinho och Alexandre Pato i början av 10-talet.

”Det ser verkligen ut som en annan säsong nu”, skriver tidningen.

Zlatan Ibrahimovic kom till ett lag i anfallskris i slutet av förra året.

När han skrev på för Milan den 27 december hade laget gjort 18 mål – på 19 matcher.

Därefter har det sett annorlunda ut för Milan, som nu kallas för en ”målmaskin” av Gazzetta dello Sport.

”Sedan 'Ibra' återvände till Milanello har laget bytt växel: nu finns det inte längre några problem framför mål”, skriver tidningen.

Milans lyft efter Zlatans återkomst

Efter corona-uppehållet är Milan det tredje mest produktiva laget i ligan tillsammans med Juventus på sina 20 mål. Bara Atalanta (24 mål) och Sassuolo (21 mål) ligger före. Innan uppehållet hade Milan däremot gjort minst mål av topp 8-lagen i serien.

Den fina målformen har också lett laget till en notering som Milan inte uppnått på många år.

Onsdagens 3-1-seger mot Parma var nämligen den sjunde matchen i rad där laget gjorde minst två mål. Det är den bästa noteringen för Milan på 11 år. 2009 gjorde laget två mål eller mer i åtta raka matcher.

”Ser ut som en annan säsong”

”Inte ens när 'Rossoneri var mästare i Italien 2011 med 'Ibra', Pato och Robinho. Inte ens terminator-laget med Bacca, Higuain och Piatek. Fram till matchen mot Genoa, den sista matchen innan nedstängningen, hade Milan bara gjort två mål eller fler i sex matcher. Men det ser verkligen ut som en annan säsong nu”, skriver La Gazzetta dello Sport.

Efter den senaste segern mot Parma hyllades Zlatan stort av Milans klubbdirektör Ricky Massara. 

– Han ger så mycket till klubben, skapar mentalitet och kvalitet. Vi kommer njuta av honom så länge vi kan, sa Massara till Sky Sports.

Zlatan Ibrahimovic har gjort fem mål och tre assist på 15 matcher för Milan i Serie A den här säsongen. I italienska cupen har han gjort ett mål på två matcher.

Dyrast i garaget – kostar 18 miljoner.