Milans plan för Zlatan – efter Girouds succé

Foto: GIUSEPPE MAFFIA/NURPHOTO/SHUTTER / GIUSEPPE MAFFIA/NURPHOTO/SHUTTER SHUTTERSTOCK
Foto: LORIS ROSELLI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / LORIS ROSELLI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Zlatan Ibrahimovic, Olivier Giroud eller varför inte båda tillsammans?

Det lutar åt det sistnämnda.

Enligt La Gazzetta dello Sport vill Milan formera ett superanfall den här säsongen.

Olivier Giroud, 34, fick en drömdebut i sin nya klubb då han i träningsmatchen mot Nice, efter endast fyra minuter på planen, gjorde sitt första mål för Milan.

I Italien diskuteras det nu huruvida Milan kan komma att formera sitt anfall under kommande säsong. Finns det plats för två storstjärnor på topp?

Eller kommer Giroud främst få agera backup till Zlatan Ibrahimovic? Eller kommer den svenske ikonen, som fyller 40 i höst, helt plötsligt vara andravalet?

La Gazzetta dello Sport är inne på alternativ nummer ett.

Har gjort 416 ligamål tillsammans

Tidningen skriver att Milans tränare Stefano Pioli ser över möjligheterna att få ut så mycket som möjligt offensivt genom att spela båda sina stjärnanfallare och inväntar Zlatan Ibrahimovic, som missade EM-slutspelet på grund av skada.

”Fransmannen kommer inte agera ersättare till Zlatan. Pioli överväger att spela båda tillsammans”, skriver Gazzettan, som gett duon namnet ”Ibroud”.

Olivier Giroud var under många år en pålitlig målskytt för Arsenal och hans facit i det franska landslaget, där han gjort 46 mål på 110 landskamper, är minst sagt imponerande. Sejouren i Chelsea, där han ofta fått agera inhoppare, blev inte lika stark målmässigt, men det är uppenbart att Milan kan komma att ställa upp med en extremt målfarlig anfallsduo.

Om man slår ihop de båda veteranernas målproduktion i topp fem-ligorna så landar de på 416 mål tillsammans. 503 om även Champions League och Europa League inkluderas.