Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Milans krisdrag efter mardrömsbeskedet

Foto: IPA/REX / IPA/REX/IBL REX FEATURES

AC Milans franske målvakt Mike Maignan tvingas till operation. 

Han väntas därmed vara borta från spel i sex till åtta veckor. 

Med bara en hel målvakt tvingas nu Milanoklubben att värva.

Mike Maignan värvades till Milan från Lille i somras som ersättare till Gianluigi Donnarumma - som i sin tur gick till PSG. 

Den 26-årige fransmannen har övertygat mellan stolparna i Milan men nu blir Maignan borta i upp till åtta veckor. 

Anledningen är en skada i handleden, något han haft problem med sedan Champions League-mötet med Liverpool i september, och 26-åringen tvingas därför till en operation

Värvar målvaktsveteranen

Milan har även den talangfulle målvakten Alessandro Plizzari på skadelistan och han väntas inte vara fullt återställd från sin knäoperation förrän i januari. 

Vakansen på målvaktsplatsen får nu Milan och sportchef Paolo Maldini att agera och enligt samstämmiga uppgifter väntas klubben ta in den 38-årige veteranen Antonio Mirante som varit klubblös sedan han lämnade Roma i somras. Mirante noterades för 12 matcher i Serie A föregående säsong och i ett videoklipp på twitterkontot Milan Eye syns han anlända för att genomgå läkarundersökningen för klubben och enligt transferjournalisten Fabrizio Romano är Mirante nära en övergång till klubben. 

Sedan tidigare finns även den rumänske landslagsmålvakten Ciprian Tătărușanu i Milan-truppen.