Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Milan ute efter att värva Zlatan igen”

Foto: HAHN LIONEL/ABACA / HAHN LIONEL/ABACA STELLA PICTURES

AC Milan har inte vunnit i Serie A på en månad. 

Räddaren i nöden? 

Enligt spanska uppgifter kan det bli Zlatan Ibrahimovic.

MLS-säsongen tog slut i kvartsfinal för Zlatan Ibrahimovic och Los Angeles Galaxy. 

Nu har den svenske anfallaren knappt två månader kvar på kontraktet med den kaliforniska klubben, och hans framtid är osäker. 

Enligt uppgifter till amerikanska CBS ser Galaxy positivt på möjligheten att skriva ett nytt kontrakt med Zlatan inför nästa säsong. 

– Min överenskommelse med honom, efter att ha känt honom ett tag, är att sitta ner med honom efter säsongen när saker lugnat ner sig och utvärdera vad som är bra för honom, hans familj, hans hälsa och även för oss, har general managern Dennis Te Kloese sagt till ESPN. 

Samtidigt har flera andra klubbar offentligt anmält sitt intresse för att värva Zlatan. Det handlar om allt från brasilianska Flamengo, till australiska Perth, till italienska Bologna. 

Italienska Corriere dello Sport skrev i helgen att de sistnämnda på allvar har börjat jobba på ett bud som ska övertyga Zlatan och agenten Mino Raiola. Tidningen menade att klubben börjat kontakta sponsorer som ska täcka upp för svenskens lönekrav. 

Zlatan kan återvända till Milan

Ibrahimovic är vän med tränaren Sinisa Mihajlovic, och har berättat att de båda nyligen samtalat i telefon. 

– Zlatan Ibrahimovic till Bologna är en verklig möjlighet. Tro mig, det är inte omöjligt. Han överväger vårt erbjudande för att han vill hjälpa Sinisa Mihajlovic, menade sportchefen Walter Sabatini när han pratade med Sky Sports. 

Samtidigt skriver spanska Marca att en återkomst till Milan kan bli aktuell. Klubben är i behov av en anfallare, och ska se sin tidigare målmaskin som ett bra alternativ. 

Milan förlorade söndagens match mot Lazio med 1-2. Laget har gjort 11 mål på lika många matcher under säsongen, att jämföra med exempelvis Inter och Atalanta som ligger på 24 respektive 30.