Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Märkliga förklaringen till Lukakus viktökning

Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: LUCA BRUNO / AP TT NYHETSBYRÅN

Romelu Lukaku dök upp i Inter med fem kilos övervikt.

Anfallaren förnekar dock att det var skräpmat som fick honom att hamna ur form. 

Romelu Lukaku har en av fotbollsvärldens mest omdiskuterade kroppar. Den hårdföre belgaren såldes till Inter från Manchester United i somras – och när Lukaku väl var borta kom ett tjuvnyp från United-legendaren Gary Neville. 

”Han erkände att han var överviktig! Han låg på över 100 kilo!”, skrev Neville.

Faktum är att Lukakus fysik orsakade visst rabalder när han kom till Italien. Inter fastställde att han låg fem kilo över sin optimala vikt och satte honom på en specialdiet, som stipulerade att han bara fick äta fettsnåla saker som fisk och grönsaker. 

Lukaku gick upp i vikt

Men enligt Lukaku själv var det inte fet mat och osunt leverne som fick hans vikt att skjuta i höjden. 

– Jag har normalt sätt en bra matsmältning. Jag smälter allt väldigt snabbt. Så har det varit i hela mitt liv. Men nu sa dietisten till mig att det hade slutat fungera, säger Lukaku till ESPN.  

Nu påstås det att Lukaku, som har gjort två mål på två ligamatcher för sin nya klubb, har en av de lägsta uppmätta fettprocenterna i hela Inter-truppen. 

– Min kropp är på topp, säger han.