Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Maldini: ”Zlatan är tillbaka om en vecka”

Foto: NIALL CARSON / STELLA PICTURES / PA
Foto: INSIDEFOTO / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA

Under torsdagen kom beskedet att Zlatan Ibrahimovic testats positivt för coronaviruset. 

Men svensken kommer inte bli borta länge. 

– Zlatan kommer vara tillbaka inom en vecka, säger Milans sportchef Paolo Maldini. 

Enligt den italienska tidningen Corriere della Sera genomgick samtliga spelare i Milans trupp coronatester under onsdagen, efter att backen Léo Duarte testat positivt för covid-19 tidigare i veckan. 

På torsdagen kom även beskedet att Ibrahimovic testats positivt för coronaviruset. 

– Han gjorde ett test i går och vi fick veta resultatet för en liten stund sen. Jag kan inte säga mer just nu, säger en presstalesperson i Milan till SportExpressen. 

Ibrahimovic missade därmed matchen torsdagens Europe League-match mot Bodö/Glimt som Milan vann med 3–2. 

”Tillbaka om en vecka”

Men Serie A-laget kommer snart att få tillbaka sin superstjärna. Enligt Milans sportchef, Paolo Maldini, kommer Ibrahimovic vara tillbaka inom en snar framtid. 

– Han kommer vara tillbaka inom en vecka, säger Maldini till Corriere della Serra. 

La Gazetta dello Sport räknar dock med att Zlatan inte kommer vara tillbaka förrän den 17 oktober, då Milan möter Inter, vilket betyder att han missar seriematcherna mot Crotone och Spezia och EL-playoff-matchen mot Rio Ave den 1 oktober. 

”Jag testade negativt i går och positivt i dag. Inga symtom alls. Covid hade modet att utmana mig. Dålig idé”, skrev fotbollsstjärnan på Twitter i samband med beskedet.