Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lukaku kan petas direkt – av 17-årigt anfallslöfte

Foto: LUCA BRUNO / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: IAN STEPHEN/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK / IAN STEPHEN/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

När Romelu Lukaku kom till Inter Milan vägde han över 100 kilo.
Enligt Corriere dello Sport har den belgiske anfallaren ännu inte hittat toppformen – och nu kämpar han för att få en plats i startelvan i Serie A-premiären. 

Det är inte långt kvar tills Inter spelar sin premiärmatch mot Lecce – och nu skriver Corriere dello Sport att det är frågetecken kring om nyförvärvet Romelu Lukaku kommer att vara i form tills dess. 

Enligt den italienska tidningen vägde den belgiske anfallaren 104 kilo i början av sommaren när han gick från Manchester United. Men att han inte är i topptrim ska inte vara något anmärkningsvärt. Dels så tränade han inte med den engelska klubbens a-lag precis innan övergången utan ungdomslaget. Lägg därtill lite skadeproblematik under försäsongen. 

Men man menar att faktum kvarstår att Lukaku inte är i matchform ännu. Det ska spelaren själv ha förstått och ska ha använt lediga dagar till att träna för att säkra sin plats i laget. 

Riskerar att missa premiären 

Tidningen skriver dock att 17-årige anfallaren Sebastiano Esposito i stället kan bli den som får chansen i premiärelvan om inte Lukaku är redo.

Lukaku berättade i vintras att han lagt på sig lite för mycket muskelmassa för den engelska ligan – men svarade sedan sina kritiker genom att lägga upp träningsdata som visade att han var näst snabbast i United. 

Tidigare United-spelaren Gary Neville har tidigare varit en av Lukakus kritiker och i början av augusti uttryckte han återigen sin åsikt om belgarens vikt i ett Twittersvar: 

”Han har erkänt att han är överviktig. Han väger 100 kilo! Han är en Manchester United-spelare! Han kommer att göra mål och bra ifrån sig i Inter Milan men att inte vara professionell är smittsamt!”

https://twitter.com/GNev2/status/1159369189485875200?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1159369189485875200&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.telegraph.co.uk%2Ffootball%2F2019%2F08%2F08%2Fgary-neville-launches-attack-romelu-lukakus-professionalism%2F