Gianluigi Buffon lämnar Juventus efter 17 år. Foto: JUANJO MARTIN /EPA TT NYHETSBYRÅNGianluigi Buffon lämnar Juventus efter 17 år. Foto: JUANJO MARTIN /EPA TT NYHETSBYRÅN
Gianluigi Buffon lämnar Juventus efter 17 år. Foto: JUANJO MARTIN /EPA TT NYHETSBYRÅN
Nu rycker flera storklubbar i 40-åringen. Foto: ALESSANDRO DI MARCO / EPA TT NYHETSBYRÅNNu rycker flera storklubbar i 40-åringen. Foto: ALESSANDRO DI MARCO / EPA TT NYHETSBYRÅN
Nu rycker flera storklubbar i 40-åringen. Foto: ALESSANDRO DI MARCO / EPA TT NYHETSBYRÅN

Liverpool och PSG tampas om Buffon

Publicerad

Gianluigi Buffon lämnar Juventus efter säsongen. 

Och det är flera storklubbar som rycker i veteranen. 

Enligt Canal+ är PSG nära att locka över Buffon. 

Buffon kom till Juventus från Parma 2001 tillsammans med försvararen Lilian Thuram. 

Sedan dess har Buffon blivit ”den gamla damen” trogen. Totalt har han spelat 655 matcher för klubben och vunnit tio ligatitlar och fyra cuptitlar med Juventus.

Men lördagens match blir hans sista i Juventus. Buffon meddelar att han lämnar klubben efter säsongen - men lägger mest troligt inte handskarna på hyllan. 

– Jag har fått ett par bra och spännande erbjudanden, säger han. 

Här är klubbarna som jagar Buffon

Och det är inga dussinklubbar som rycker i Buffon. I alla fall inte om man ska tro ryktena. 

Enligt franska Canal+ är förhandlingarna mellan Buffon och PSG långt gångna och det franska storlaget tror att de kan locka över 40-åringen. 

Men brittiska Daily Mirror skriver att de inte är ensamma om att jaga Buffon. Enligt Mirror så är även Liverpool intresserat av att plocka in Buffon till nästa säsong. 

Italienska Tuttosport skriver att även Real Madrid och Sporting Lissabon visar intresse. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag