Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svarar: ”Jag är fel kille att ge sig på”

Följ senaste nytt i Expressen TV.
Basketstjärnan Lebron James svarar nu på Zlatan Ibrahimovics kritik.
Foto: ETIENNE LAURENT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Zlatan Ibrahimovic.
Foto: SIMONE ARVEDA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic skapade rubriker världen över när han gick ut och kritiserade LeBron James för att ägna sig åt politik vid sidan av sin idrott.

Nu har basketstjärnan svarat svensken.

– Jag kommer aldrig att vara tyst om saker som jag tycker är fel, säger LeBron James på en presskonferens.

Det var i en intervju med discovery+ som Zlatan Ibrahimovic gick ut och kritiserade LeBron James.

– Jag gillar att se på basket väldigt mycket och LeBron (James) är ett fenomen i det han gör. Men jag gillar inte när personer som har någon slags status samtidigt sysslar med politik. Jag menar, gör det du är bra på. Håll dig till det du gör, sa den svenske storstjärnan och fortsatte:

– Jag spelar fotboll eftersom jag är den bäste på att spela fotboll. Jag håller inte på med politik. Om jag hade varit politiker så hade jag hållit på med politik. Det är det första misstaget folk gör när de blir kända och får hög status. Håll dig borta från det. Gör bara det du är bäst på, för det ser inte bra ut.

Under natten valde LeBron James att svara på anklagelserna i samband med en presskonferens efter matchen mellan Los Angeles Lakers och Portland Trail Blazers.

– Jag har valt att prata om mitt folk, jämställdhet, sociala ojämlikheter, rasism, svårigheter med att rösta och liknande saker som pågår i vårt samhälle, för jag har varit en del av det samhället och sett var som pågår. Jag har en grupp på över 300 barn på en skola nu som går igenom exakt samma saker och de behöver en röst. Jag är deras röst, säger han.

LeBron: ”Roligt att just han skulle säga det”

Basketstjärnan menar att han snarare känner ett större ansvar på grund av sin berömmelse.

– Jag använder min plattform för att belysa problem som pågår inte bara i mitt samhälle utan i hela landet och över världen. Jag kan inte se att jag någonsin bara kommer att hålla mig till sport. Den här plattformen jag har fått är alldeles för kraftfull för det.

Han är samtidigt förvånad över att den här typen av kritik kommer från just Zlatan Ibrahimovic.

– Det är ju roligt att just han skulle säga det, för jag tror att det var 2018 när han var i Sverige som han pratade om exakt samma saker. Eftersom hans efternamn inte var likadant som alla andras upplevde han att det pågick rasism ute på planen. Visst sa han det? Ja. Jag tror det i alla fall. Jag är utbildad och har koll, så jag är fel kille att ge sig på.

Derbykross av Inter – Zlatan missade två jättelägen

Inter hade en uppvisning i derbyt förra helgen och vann med 3-0 efter två mål av Lautaro Martinez.