Stefan De Vrij. Foto: INSIDEFOTO/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBHStefan De Vrij. Foto: INSIDEFOTO/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Stefan De Vrij. Foto: INSIDEFOTO/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
De Vrij i den nederländska landslagsskruden. Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/REX FEATURESDe Vrij i den nederländska landslagsskruden. Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/REX FEATURES
De Vrij i den nederländska landslagsskruden. Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/REX FEATURES

Landslagsförsvararen utreds för dopingbrott

Publicerad

Lazios mittback Stefan de Vrij utreds för dopingbrott. 

De Vrij kallades till ett förhör med den italienska antidopingkommissionen (Nado Italia) på måndagen. 

Efter förhöret meddelade Nado Italia att de tänker fortsätta utreda holländaren. 

Det var i slutet på förra veckan som Nado Italia kallade Stefan de Vrij till ett förhör. De ville prata med honom om en händelse efter 2-0-segern mot Hellas Verona den 19 februari. 

Enligt Lazio själva så var det en ren formalitet som låg bakom att de Vrij kallades till förhör. 

– De Vrij gjorde två dopingprover i två olika matchtröjor då och mest troligt skrev han inte alla dokument efteråt, säger lagets talesperson Arturo Diaconale i fredags. 

Kort därefter så meddelade Lazios klubbläkare Angelo Ventura att de Vrij hade tagit två urinprover, men inte signerat det andra av dem. 

Beskedet: Utreds för dopingbrott

Nu har Nado Italia hållit sitt förhör med de Vrij, där även Angelo Ventura medverkade. Exakt vad som sades i förhöret är inte känt, men Nado Italia meddelar enligt Football Italia att: "Vi kommer att fortsätta utreda fallet gällande Stefan de Vrij."

26-åriga Stefan de Vrij kom till Lazio från Feyenoord 2014. Den här säsongen ser dock ut att bli hans sista i den italienska huvudstaden. Hans kontrakt går ut efter säsongen och klubbar som Manchester United, Liverpool och Inter sägs alla vara intresserade. 

De Vrij har även representerat Hollands landslag 31 gånger och gjort tre mål. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag