Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kulusevskis miss: ”Gör livet svårt”

Kulusevskis misstag – bakom Torinos ledningsmål
Cristiano Ronaldo och Juventus missade chansen att knappa in på lagen ovanför i tabellen.
Foto: GIUSEPPE COTTINI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / GIUSEPPE COTTINI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC
Torinos spelare och ledare jublar.
Foto: LAPRESSE / LAPRESSE/SIPA USA SIPA USA
Dejan Kulusevski deppar.
Foto: GIUSEPPE COTTINI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / GIUSEPPE COTTINI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC
Foto: CLAUDIO BENEDETTO/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOC / CLAUDIO BENEDETTO/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERST

Dejan Kulusevski stod för ett misstag mot Torino.

Därefter fick hans Juventus bara med sig en poäng mot bottenlaget i derbyt under lördagskvällen.

– Vi måste lära oss att vi inte kan tappa koncentrationen ens för en sekund, säger tränaren Andrea Pirlo till DAZN.

Juventus – med Dejan Kulusevski från start – inledde enligt plan i derbyt mot Torino. Federico Chiesa tog sig fram med hjälp av Álvaro Morata och placerade in ledningsmålet mellan benen på Salvatore Sirigu. 

Men därefter vände Torino när Antonio Sanabria först kvitterade och sedan gav sitt lag ledningen i andra halvlek. Han gjorde det på passning från Dejan Kulusevski som spelade bollen rakt i gapet på sin motståndare.

– Det blir kostsamt för Kulusevski. Det är han som bjuder Sanabria på ledningsmålet, säger kommentatorn Jesper Hussfelt i C More.

Misstag från Kulusevski mot Torino

– Det var inte många omgångar sedan han gjorde en liknande passning rakt i gapet, säger experten Matias Concha och syftar på när Kulusevski assisterade till ett mål för Lazio.

Även målvakten Wojciech Szczęsny stod för ett svag ingripande på Sanabrias skott.

– Han släpper den på första och det får han absolut inte göra i ett sådant läge, säger Hussfelt.

Dejan Kulusevski byttes ut med 20 minuter kvar av matchen men han behövde inte bli syndabock till en förlust. Cristiano Ronaldo kvitterade med tio minuter kvar av matchen och Juventus fick med sig en poäng. Laget ligger på fjärde plats i ligan och Andrea Pirlo är besviken.

– Som vanligt så gör vi livet svårt för oss själva. Vi hoppades på en annorlunda andra halvlek men så gjorde vi det där misstaget direkt och var tvungna att ta oss tillbaka, säger Juventus-tränaren till DAZN efter matchen.

Pirlo: ”Då vi blir straffade”

Även Andrea Pirlo jämför målet med det mål som Juventus släppte in mot Lazio efter en felpassning från Dejan Kulusevski.

– Vi måste lära oss att vi inte kan tappa koncentrationen ens för en sekund eftersom sekunden när vi tappar bollen, det är då vi blir straffade.

– Misstag händer, oavsett om du är spelare, tränare eller domare. Vi måste hålla oss fokuserade, på tårna och förstå vad vi går igenom. 

Torino ligger på 17:e plats i Serie A, precis ovanför nedflyttningsstrecket.

– Det är en väldigt viktig poäng för oss i situationen vi går igenom. Det är synd att vi inte får med oss tre poäng hem men vi gjorde en bra insats, säger Torinos tvåmålsskytt Antonio Sanabria till DAZN.