Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kulusevski jagas av ny storklubb efter succén

Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: CIRO DE LUCA / REUTERS BILDBYRÅN
Atlético Madrids tränare Diego Simeone. Foto: SUSANA VERA / REUTERS BILDBYRÅN

Dejan Kulusevski, 19, gör succé i Parma. 

Flera storklubbar, däribland Manchester City, Inter och Juventus, har scoutat supertalangen på plats under hösten.

Senaste i raden att anmäla sitt intresse: Atlético Madrid, skriver Mundo Deportivo.

Den svenske supertalangen Dejan Kulusevski är ett av säsongens största utropstecken i Serie A. 

19-åringen, som är utlånad till Parma från Atalanta, har imponerat stort, startat samtliga Parmas matcher och svarat för fyra mål och sex målgivande passningar.

För en dryg vecka sedan gjorde Kulusevski det ena och spelade fram till det andra när Parma skrällde borta mot Gennaro Gattusos Napoli. 

Kulusevskis framfart i Serie A har inte gått obemärkt förbi. Flera storklubbar har fått upp ögonen för yttern och scoutat honom på plats i Italien. Manchester United, Manchester City, Inter, Juventus och Liverpool är klubbar som uppgetts vara intresserade av att värva Kulusevski. 

Dejan Kulusevski jagas av Atlético Madrid

Nu ger sig ytterligare en storklubb in i jakten. Enligt Mundo Deportivo har Atlético Madrids scouter sett Kulusevski på plats i Italien under hösten. Mundo Deportivo liknar Dejan Kulusevskis spelstil med holländaren Arjen Robbens, och skriver att det svensken saknar i snabbhet tar han igen med sin speluppfattning. 

Den spanska tidningen framhåller att Atlético tidigare lyckats med värvningar av unga, talangfulla spelare från mindre klubbar som vuxit ut till superstjärnor under Diego Simeones ledning. Spelare som nämns är målvakten Jan Oblak, mittbacken José María Giménez och anfallaren Ángel Correa.