Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kulusevski hyllas av matchhjälten

Alvaro Morata och Dejan Kulusevski under träningFoto: MASSIMO PINCA / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.
Foto: CARMELO IMBESI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Dejan Kulusevski hade en betydande roll när Juventus slog Dynamo Kiev. 

Alvaro Morata var dock den som stod för målproduktionen men han passade på att hylla sina lagkamrater Federico Chiesa – samt den svenske stjärnspelaren: 

– De har en ljus framtid framför sig, säger han efter matchen. 

Juventus och Andrea Pirlo har en angenäm uppgift sett till sina offensiva alternativ. 

I tisdagens Champions League-match mot Dynamo Kiev valde tränaren att låta Paulo Dybala inleda på bänken och starta med Dejan Kulusevski och Alvaro Morata på topp. 

Det resulterade i ett fint samarbete som ledde till en planenlig seger med 2-0 mot Dynamo Kiev där svenske landslagsspelaren låg bakom ledningsmålet. 

Kulusevski drog i väg ett skott som målvakten släppte returen på – och Alvaro Morata var påpassligt framme. Sedermera fick svensken lämna planen i andra halvlek till förmån för den 26-årige argentinaren på bänken. 

”Starka och bra killar” 

Men efter matchen hyllades Kulusevski tillsammans med sin 22-åriga lagkamrat Federico Chiesa, för sin insats av matchhjälten. 

– De är starka spelare och bra killar, de är viktiga för laget och de har en ljus framtid framför sig, jag kan knappt vänta på att se de utvecklas, säger Alvaro Morata efter matchen enligt Tuttosport. 

Kulusevski passar i Pirlos tänk 

Andrea Pirlo menar efter matchen att Kulusevski passar perfekt in i hans plan för hur han vill att anfallsspelet ska se ut – och att svenskens spelsätt ger ytor till andra spelare.

Och just nu tror han mycket på Morata, Kulusevski och Chiesa. 

– Jag vill ha flera spelare i attackfasen. Men strukturen kan förändras också. Ronaldo är utanför (på grund av corona) och Dybala är ännu inte på topp, säger tränaren efter matchen. 

De är kompisar i svenska landslaget