Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kritiken mot nedlagda ligan: ”Fel från början”

Foto: FOTOTRICARICO/IPA/SHUTTERSTOCK / FOTOTRICARICO/IPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: MARCO CANONIERO/SHUTTERSTOCK / MARCO CANONIERO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Milan var en av klubbarna som planerade att starta en superliga.

Fel tänkt, menar Zlatan Ibrahimovic som är kritisk till det nu nedlagda konceptet.

– Det var fel från början, säger ”Ibra” till Cope

Nyheten chockade fotbollsvärlden i våras. Flera storklubbar, däribland Milan, Barcelona, Real Madrid och Manchester City planerade att starta en egen superliga och lämna Champions League.

Kritiken från Fifa, Uefa och inte minst klubbarnas supportrar blev massiv - och en efter en hoppade klubbarna av det nya projektet. 

– Ingen tänkte på att fråga spelarna. Den första frågan de borde ställt oss är om vi ville spela. Så de som kom på idén om en superliga, det var från början. Det är vi spelare som ska kliva ut på planen, säger Zlatan Ibrahimovic om ligan. 

Klubbarna blev kvar i Champions League och har den gångna veckan spelat första omgången i årets upplaga av turneringen. För Milans del bjöd den första omgången på en holmgång mot Liverpool på Anfield. 

Milan var helt utspelat i inledningen av matchen, låg under med 1-0 innan man vände med två snabba mål i slutet av första halvlek. I andra halvlek vände Liverpool tillbaka och vann med 3-2 efter att Jordan Henderson avgjort med ett volleyskott. 

Zlatan om Milans match mot Liverpool 

Zlatan själv missade matchen på grund av en känning i hälsenan. 

– För många var det deras första match i Champions League. Men nu vet de vad som krävs för att spela där. Jag är glad för mina lagkamraters skull, säger han om sina lagkamraters insats.

Den 39-årige svensken tror att erfarenheten av spel i Champions League kommer att göra lagkamraterna gott. 

– Jag minns när jag frågade hur många av dem som hade spelat i Champions League och två, kanske tre räckte upp handen. Jag trodde att det var ett skämt. Men det var sant. 

Milan möter Juventus i Serie A på söndag kväll. Det är fortfarande oklart om Zlatan kommer att vara återställd och redo för spel.