Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiken: ”Kulusevski vet inte vad tränaren vill ha”

Andrea Pirlo tillträdde som ny tränare för Juventus i somras.
Foto: CIRO DE LUCA / REUTERS BILDBYRÅN
Dejan Kulusevski har gjort två mål i Serie A den här säsongen.
Foto: MASSIMO INSABATO/SHUTTERSTOCK / MASSIMO INSABATO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: INSIDEFOTO / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: INSIDEFOTO / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA

Dejan Kulusevski blir lidande av Andrea Pirlos ledarskap.

Det skriver Corriere della Sera.

Dybala och Kulusevski har inte alltid en klar uppfattning om vad tränaren vill ha ut av dem på en taktisk nivå”, skriver tidningen.


När du har läst texten får du gärna dela med dig av dina tankar i kommentarsfältet längst ner.

Andrea Pirlo tog över tränaruppdraget i Juventus i somras trots att Maurizio Sarri förde laget till ännu en ligatitel i Serie A.

Den tidigare storspelaren har dock fått en knackig start på sin sejour som tränare för laget och ligger fyra i Serie A efter nio omgångar, med bara fyra segrar på de nio matcherna.

Laget spelade senast oavgjort mot Benevento och den italienska tidningen Corriere della Sera skriver nu att Pirlo inte ens diskuterar lagets taktik med sina spelare utan överlåter det till sin assisterande tränare Igor Tudor.

Kritik mot Andrea Pirlo

Vissa spelare upplever Pirlos ledarskap som ett problem.

”Pirlo pratar inte mycket om taktik inför laget och inte ens med individer. Det mesta av det arbetet ligger på Tudor medan (Roberto) Baronio hörs mycket under matcherna”, skriver tidningen.

Pirlos ledarskap skapar också problem för Dejan Kulusevski och flera andra spelare enligt Corriere della Sera.

”Pirlos tystnad gör att mittfältet får problem för positionerna och rörelserna är väldigt annorlunda jämfört med Sarri. Och så får gruppens individer problem: Dybala och Kulusevski har inte alltid en klar uppfattning om vad tränaren vill ha ut av dem på en taktisk nivå.”

Bänkade Dejan Kulusevski

I 1-1-matchen mot Benevento fick Dejan Kulusevski inleda på bänken och Pirlo förklarade beslutet i Sky Italia efter matchen.

– Han är en ung spelare, han kan inte spela alla matcher. Vi får inte heller glömma att det inte är samma sak att spela för Parma och Juventus. Det är en helt annan nivå av ansvar.

– Vi köpte honom eftersom vi vet vad han kan ge. Han har inte varit så skarp under de senaste matcherna men det är en mognadsprocess.

Under onsdagskvällen ställs Juventus mot Dynamo Kiev i Champions League och det blir en historisk match eftersom fransyskan Stéphanie Frappart blir den första kvinnliga huvuddomaren i Champions League.

KOMMENTERA ARTIKELN

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Expressen möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till expressen.se. Expressen granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Läs mer om kommentering här.