Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kravet på Balotelli: Lägg ner karriären

Galna danska lösningen – har publik trots tomma läktare.
Foto: JONATHAN MOSCROP VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/SPORTIMAGE WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Dramatiken kring Mario Balotelli fortsätter. Nu kräver agenten och den tidigare Milanspelaren Furio Valcareggi att han lägger ner karriären. 

– Han borde sluta spela fotboll nu, säger han enligt Football-Italia.  

Mario Balotelli har haft det kämpigt i moderklubben Brescia. Under våren har italienska medier rapporterat om att han har missat träningar utan att berätta varför. Det fick klubbens president Massimo Cellino att ryta till – och ångra värvningen av stjärnan. 

– Jag tror att vi båda gjorde fel, sa han. 

Under tisdagen rapporterade Daily Mail att anfallaren inte var välkommen på lagets träning, som dock kan ha förklaringen att Brescia har delat in spelartruppen i olika träningsgrupper på grund av coronaviruset. 

Balotelli har minst sagt haft en kaotisk tid i Serie A-klubben. Nu kräver agenten och den tidigare Milanspelaren Furio Valcareggi att italienaren ska sluta spela fotboll. 

– Nu känns det ganska uppenbart att han ska sluta spela fotboll, säger Valcareggi enligt Football-Italia

Riktar kritik mot Raiola

Valcareggi riktar även kritik mot fotbollspelarens agent Mino Raiola, som har flera kända spelare i sitt stall, däribland Zlatan Ibrahimovic och Paul Pogba. 

– Jag tycker att Raiola måste ta på sig något av ansvaret, eftersom han borde hjälpa Balotelli att förbättra sig. Istället presenterar han honom som en stor mästare, men hans resultat är ju pinsamma. 

”Super-Marios” avslut i Manchester City, Milan, Liverpool, Nice och Olympique Marseille slutade alla under ganska bittra omständigheter. Nu återstår det att se om Balotellis möjliga uttåg från Brescia kommer få en liknande utgång. 

Brescia ligger sist i Serie A och kommer med stor sannolikhet spela i Serie B till hösten. Balotellis kontrakt sträcker sig fram till 2022. 

Serie A kommer att återupptas 20 juni.