Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kräver ”galen lön” för att komma till Serie A

Zlatan Ibrahimovic. Foto: KELVIN KUO / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN
Svensken ska enligt uppgift kräva en monsterlön för att återvända till Serie A. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Zlatan har representerat Juventus, Inter och Milan i Italien. Foto: DANIEL NILSSON / BILDBYRÅN

Milan, Napoli, Roma, Bologna och Fiorentina uppges alla vara intresserade.

På lördagen skriver La Repubblica om Zlatan Ibrahimovics lönekrav för att en flytt ska bli aktuell.

Och det är ingen liten summa.

Efter en lång tid av spekulationer blev det i onsdags klart att Zlatan Ibrahimovic lämnar Los Angeles Galaxy.

Klubben meddelade på sin hemsida att parterna kommit överens om att gå skilda vägar och Zlatan, vars kontrakt med Galaxy går ut på nyårsafton, är nu fri att leta ny arbetsgivare.

Kaxiga avskedet i Los Angeles

Strax innan tog 38-åringen själv farväl av Los Angeles på ett typiskt Zlatan-sätt:

”Jag kom, jag såg, jag segrade. Tack Los Angeles Galaxy för att ni fick mig att känna mig levande igen. Till Galaxys fans: Ni ville ha Zlatan, jag gav er Zlatan. Varsågoda. Sagan fortsätter... ni kan nu gå tillbaka till att titta på baseball”, skrev han i ett inlägg på Instagram.

De senaste dagarna har det mesta av rapporteringen handlat om att Zlatan är på väg tillbaka till Italien. Främst Milan och Bologna har pekats ut som ny tänkbar klubbadress – men även Napoli, Roma och Fiorentina har nämnt som intresserade.

– Det är bara en och en halv månad till öppningen av transferfönstret. Ibrahimovic och tränaren (Sinisa Mihailjovic) har en riktigt bra relation. Han har berättat att han är öppen för idén att spela i Bologna, säger lagets sportchef Riccardo Bigon. 

– Det skulle vara fantastiskt om han kom till Stadio Dall'Ara. Valet ligger på spelaren, men om han kommer är vi redo. Ibra tar sig tid att utvärdera erbjudandena efter att ha meddelat sin farväl till MLS, fortsätter Bigon. 

På lördagen kommer La Repubblica med nya detaljer kring svensken och avslöjar hans löneanspråk. Och det är minst sagt en hög lön Zlatan kräver.

Enligt tidningen vill Zlatan ha en miljon euro (ca tio miljoner kronor) i månaden i ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaren, 30 juni.

Bara Ronaldo skulle tjäna mer

Det skulle innebära en högre lön än Serie A-stjärnor som Romelu Lukaku, Paulo Dybala, Edin Dzeko, Miralem Pjanic och Juventus nya stjärnskott Matthijs de Ligt. 

Svensken skulle enbart få stryk i löneligan av en viss Cristiano Ronaldo.

La Repubblica skriver också att Milan, som pekas ut som den troligaste klubbadressen, hoppas kunna få ner lönen till fyra miljoner euro.

Zlatan Ibrahimovic gjorde 56 mål för Milan mellan 2010-2012.