Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Köper ny lyxbil – för 90 miljoner kronor

Foto: WALTER BIERI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Bugatti Centodieci.Foto: Bugatti
Bugatti EB110, Centodieci och Chiron.Foto: Bugatti / Bugatti

Cristiano Ronaldo har skänkt stora summor pengar till sjukhus i Portugal för att hjälpa dem i kampen mot coronaviruset. 

Och han spenderar även pengar på sig själv. 

Enligt lyxbilsajten Supercarsblog har Ronaldo lagt närmare 90 miljoner kronor på den exklusiva bilen Bugatti Centodieci. 

Likt många andra stora idrottsstjärnor har den portugisiska världsstjärnan Cristiano Ronaldo en smak för lyxbilar. Han är speciellt förtjust i det franska märket Bugatti. Ronaldo äger sedan tidigare Bugattis modeller Chiron och Veyron och har nu enligt lyxbilsajten Supercarsblog investerat i ytterligare en lyxbil från Bugatti. 

Deras exklusiva modell Centodieci, som endast tillverkats i tio exemplar. 

Ronaldos nya vrålåk - en Bugatti värd 90 miljoner kronor

Bugatti Centodieci lanserades under 2019 och designen är en homage till det tidiga 1990-talet superbilar. Bilen går från 0-100 kilometer i timmen på bara 2,4 sekunder och kan nå en topphastighet på 380 kilometer i timmen. 

Exakt var och om Ronaldo tänker utnyttja bilens fulla kapacitet är okänt, men enligt Supercarsblog har Ronaldo betalar 90 miljoner kronor för att bilen ska bli hans. 

Fotbollsstjärnorna går samman och donerar pengar

Det är dock inte så att Ronaldo bara lägger pengar på sig själv i dessa tider. 

Nyligen berättade Goal att Ronaldo hade donerat drygt 10 miljoner kronor till tre olika intensivvårdsavdelningar i Portugal för att hjälpa dem i kampen mot coronaviruset. 

Andra stora fotbollsstjärnor har även donerat pengar. Lionel Messi skänkte även han tio miljoner kronor till det lokala sjukhuset Clinic i Barcelona samt ytterligare tio miljoner kronor till ett sjukhus i hemlandet Argentina.

Även Bayern Münchens Robert Lewandowski har skänkt en större summa pengar till kampen mot corona.