Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Robin Olsen petas nu mot Fiorentina

Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / INSIDEFOTO/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Robin Olsen får det allt tuffare i Roma.

Nu skriver ansedda La Gazzetta dello Sport att landslagsmålvakten är på väg att bli petad och därefter såld i juni. 

Efter en stark höst har det gått desto tyngre för Robin Olsen i Roma. Februari bjöd på dubbla motgångar när Roma först tappade en 3-0-ledning till 3-3 mot Atalanta, och därefter fick Olsen släppa in sju mål i 1-7-förlusten mot Fiorentina i italienska cupen.

Olsens sviktande form har gjort avtryck i den italienska pressen. Under hösten blev han hyllad som en fyndvärvning och en fullgod ersättare till stjärnan Alisson Becker. Sedan dess har omdömen blivit allt hårdare.

 

FÅ BÄST KOLL! Följ AS Roma – direkt i Messenger 

Får näst sämst betyg

I går gjorde La Gazzetta dello Sport en sammanställning av betygen som Serie A-målvakterna har fått under säsongens gång. Olsens snitt, på 6,01 av tio möjliga, är näst sämst i ligan. Ettan, Alessio Cragno i Cagliari, har ett snittbetyg på 6,53.

I dagens La Gazzetta dello Sport kan man läsa att Olsen har tappat tyngd i Romas interna hierarki. Veteranen Antonio Mirante står redo att ta över positionen som förstemålvakt – och det kan bli aktuellt redan i kvällens match mot Fiorentina.

La Gazzetta dello Sports målvaktsranking.

Olsen petad mot Fiorentina

”Robin Olsen har stått för den ena svaga insatsen efter den andra. Claudio Ranieri var tveksam till att starta svensken redan inför Napoli-matchen men försvarade honom i hopp om att Olsen skulle prestera bra, vilket han inte gjorde. Idag borde således Mirante starta, och kanske är det en lösning säsongen ut”, skriver La Gazzetta dello Sport. 

Inför senaste landslagssamlingen kom uppgifter om att Roma var på väg att dumpa Olsen. La Gazzetta dello Sport är inne på samma spår. 

”En målvakt måste inge trygghet, något Olsen inte lyckats med då han är den första just nu att inte vara säker. In juni kommer säkerligen Roma och Olsen att separera”, skriver tidningen. 

Roma-tränaren Claudio Ranieri kunde inte ge ett klart besked kring vem som ska stå i mål i Fiorentina-matchen. 

– Jag måste vänta och se efter träningen, säger Ranieri.  

När laguppställningen släpptes var Olsen mycket riktigt petad till förmån för Mirante.