Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Kom till mitt rum innan matchen”

Zlatan tillbaka i Blågult: ”Känner ett sug efter landslaget”
Foto: ETTORE GRIFFONI/LIVEMEDIA/SHUTTE / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Foto: ETTORE GRIFFONI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Lagkapten i Milan – för första gången någonsin.

Efter Milans match mot Udinese avslöjade Zlatan Ibrahimovic, 41, lagkamraternas fina gest.

– Jag är stolt över att vara en del av den här fantastiska klubbens historia, säger Ibrahimovic.

Sedan Zlatan Ibrahimovics comeback till fotbollsplanen den 26 februari mot Atalanta har Milans svenske anfallare fått nöja sig med inhopp. 

I lördagens match mot Udinese startade Zlatan för Milan för första gången på 14 månader – och han gjorde det dessutom som lagkapten.

Han tackade för förtroendet genom att kvittera från straffpunkten till 1–1, och blev där och då Serie A:s äldsta målskytt genom tiderna, och slog Milan-ikonen Alessandro Costacurtas tidigare rekord.

Avslöjar lagkamraternas fina gest

– Jag är stolt över att få vara en del av den här fantastiska klubbens historia. Att få ha sitt namn bland alla fantastiska spelare som har representerat den här klubben betyder mycket för mig. Jag var stolt över att vara kapten, men den här matchen gick inte som vi ville, sa Zlatan efter matchen enligt Football Italia. 

Egentligen var Ismael Bennacer tänkt som Milankapten i Theo Hernándezs, Olivier Girouds och Davide Calabrias frånvaro. Efter matchen avslöjade Ibrahimovic att lagkamraterna gjort ett undantag för att ge svensken bindeln. 

– Ismael (Bennacer) kom till mitt rum innan matchen och sa att han ville att jag skulle vara kapten. Bra sa jag, då tar jag bort pressen från dig och lägger på mig i stället, sa Ibrahimovic.

Dessvärre för Milan vann Udinese matchen med 3–1, en tung smäll för Milan i jakten på en plats till Champions League. Laget innehar nu sista CL-platsen, en poäng bakom Lazio och en poäng före Roma.