Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Stjärnan lämnar Barça för jättesumma

Foto: REUTERS

Jätteaffären mellan Barcelona och Juventus bekräftad. 

Arthur, 23, och Pjanić, 30, går i motsatt riktning. 

Övergångssumman klubbarna emellan överstiger 800 miljoner kronor. 

Det har länge stått klart men under måndagen kom det officiella bekräftelsen. 

Arthur, 23, lämnar Barcelona för spel i Juventus. ”Barça” skriver i pressmeddelandet att ”Juve” kommer betala 72 miljoner euro plus tio miljoner euro, det motsvarar närmare 800 miljoner kronor. 

Spelat 72 matcher

I motsatt riktning går 30-årige Miralem Pjanić. Enligt trovärdiga uppgifter kommer Pjanić vara en del av Juventus betalning till spanska giganten. Mittfältaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med 2024 och med utköpsklausul på 400 miljoner kronor. Det meddelar Barcelona på sin hemsida.  

Arthur kom till Barcelona 2018 från brasilianska Grêmio. Mittfältaren har representerat klubben vid 72 tillfällen och noterats för totalt fyra mål. Brassen har haft svårt att ta en plats i startelvan under både Ernesto Valverde och Quique Setién. Förra året var han med och vann Copa America för Brasilien.

Både Arthur och Pjanić kommer att spela klart säsongen i respektive klubb.