Ken Sema om flytten: ”Tror stenhårt på det”

Foto: JOE TOTH/BPI/SHUTTERSTOCK / JOE TOTH/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

Ken Sema är klar för Udinese. 

Efter ett år i Premier League lånas den svenske mittfältaren ut, och nu hoppas han på att få mer speltid, att få bryta mönster i den italienska fotbollen och att höja sina landslagsaktier.

– Jag tror stenhårt på det här, säger han till SportExpressen.

Förra sommaren flyttade Ken Sema från Östersund till Watford. I dag blev det klart att han efter totalt 22 matcher, tre assist och ett mål förra säsongen lånas ut till Udinese under den kommande säsongen. 

En flytt som spelaren själv säger att han är väldigt nöjd med. 

– Det här är väl en grej som jag och klubben har kommit överens om, säger han samma dag som affären blir officiell.

– Jag vill ju spela ofta och regelbundet, och i och med att Watford har värvat under sommaren kunde jag känna att jag behöver hitta ett bra steg för att få min speltid och få utvecklas ännu mer. Udinese känns perfekt för alla parter, nu är det bara att köra.

Hoppas bryta mönster i Italien

På klubbens hemsida presenteras Sema som en snabb, teknisk spelare som kommer att passa väl in i tränaren Igor Tudors sätt att spela. Någonting som Sema själv skriver under på.

– Jag har hört att det ska vara en ganska lugn och taktisk liga som väntar in spelet och inte bara tutar och kör. Men samtidigt tror jag att med min spelstil kan jag bryta mönstret också, och göra lite oväntade saker med min snabbhet och fysik, säger han.

– Det blir intressant att spela i Italien och möta de bästa spelarna och stora lagen här. Det kommer att bli en utmaning och jag gillar utmaningar. 

Det stundar även en landslagsuttagning och Sema, som gjort sex a-landskamper, har gått in och ut ur Janne Anderssons landslag.

– Jag hoppas att flytten kan vara bra för mina landslagschanser, för det har väl handlat om att jag inte har spelat så mycket i perioder när jag inte har varit med, säger Sema. Jag hoppas att jag kan få spela regelbundet nu och att det kan öka mina chanser att komma med i landslaget ännu mer.

Sema: ”Tror stenhårt på det här”

Vad har du fått för indikationer på speltid och vilken roll du kommer få i laget?

– De har velat ha mig ett tag och hela klubben känns väldigt glad att jag är här så det känns riktigt bra på det sättet. Och jag tror att jag kommer att spela mer än vad jag gjorde i England och att jag kommer att få en större roll också. 

Vad lärde du dig under första året i England?

– Jag har lärt mig mycket, jag spelade ju ändå rätt mycket och gjorde både mål och assist. Det kändes bra när jag spelade och någonstans vill jag spela ännu mer och bli ännu bättre, säger Sema och fortsätter:

– Så den här flytten kommer att gynna mig i längden också. Allting har varit positivt, jag ser det inte som att förra säsongen var ett misslyckande, verkligen inte. Jag har spelat i England, i Premier League, och nu ska jag spela i Serie A. Det blir väldigt intressant, jag tror att det kommer gå riktigt bra också. Jag håller alla tummar, jag tror på det här stenhårt.

Udinese möter Milan på hemmaplan i Serie A-premiären på söndag klockan 18.00.