Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kaosscener – blåsta på straff: "Helt galet"

Foto: NICOLò CAMPO / NICOLò CAMPO/SIPA USA SIPA USA

Roma trodde att de hade kvitterat. 

Men domaren blåste istället för straff – och stort kaos bröt ut. 

– Det är en helt galen situation, säger experten Vicki Blommé i C More. 

Söndagskväll betyder oftast toppmatch i Serie A – och mycket riktigt var det så ikväll. Formstarka Juventus tog emot Roma hemma på Juventus Stadium. Juve tog ledningen tidigt. Moise Kean nådde högst upp på ett inlägg i bortre och 1-0 var ett faktum redan efter kvarten spelad. 

Roma pressade på och i slutskedet av den första halvleken kom 1-1 ... trodde alla. 

Tammy Abraham fälldes i straffområdet och bollen hamnade hos Henrikh Mkhitaryan som även han fälldes av målvakten Wojciech Szczęsny. Abraham reste sig snabbt och sköt in kvitteringen men domaren Daniele Orsato hade redan blåst för straff. Jordan Veretout stod för en svag straff som Szczęsny räddade tämligen enkelt. 

Experten: ”Måste ha lite kyla”

Roma-spelarna var rasande på Orsato och menade att han borde ha avvaktat en sekund extra då de till sist fick bollen i nät. I C More-studion togs situationen upp och experterna Vicki Blommé och Adam Pinthorp var eniga: 

– Det är en helt galen situation. Det finns nästan tre straffar att döma i det läget. Men visst måste han (Orsato) vänta. Helt otroligt att han blåser där, han är alldeles för het. Situationen är inte över. Om man är så pass rutinerad domare så måsta man ha lite kyla. Det är ett jättestort misstag, säger Blommé. 

– Det är helt ofattbart, säger Pinthorp. 

Juventus matchen med 1-0 och klättrar ytterligare i tabellen. Nu ligger de sjua med 14 efter åtta matcher. Svenske landslagsstjärnan Dejan Kulusevski hoppade in med 20 minuter kvar och stod för ett par fina aktioner. 

– Jag må ha sett matchen lite annorlunda. Men det jag såg var ett lag som förtjänade att vinna, istället för att förlora. Men det är fotboll, säger José Mourinho till DAZN. 

TV: ”Behöver jobba mycket på det mentala”