Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kaoset – Juventus på plats utan motståndare

Cristiano Ronaldo i spelargången
Foto: C More
Foto: TANO PECORARO / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: INSIDEFOTO / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA

Bisarra scener från Turin. 

Juventus stod redo för att möta Napoli. 

Problemet: Napoli är kvar i Neapel efter att ha rekommenderats att inte åka till matchen. 

Efter förra helgens möte mellan Genoa och Napoli testades 14 personer från Genoa positivt för coronaviruset. Det fick Genoas helgmatch mot Torino att skjutas upp. 

Sedan dess har det varit kaos i Serie A. 

Först var det snack om att skjuta upp hela omgången, sedan gick Italienska fotbollsförbundet ut och slog fast att alla matcher kommer att spelas som planerat. 

Kan tvingas lämna WO

Under fredagens testades två spelare från Napoli positivt för covid-19 – Piotr Zielinski och Elif Elmas. Något som fick den lokala hälsomyndigheten att rekommendera klubben att inte åka till Turin för att möta Juventus under söndagskvällen. Därför har det länge varit osäkert på om det blir match eller inte. 

Till slut valde Napoli att inte åka till Turin och är med andra ord kvar i Neapel. Detta samtidigt som Juventus förberedde sig och en timme innan matchen släppte storklubben, precis som vanligt, startelvan. Svenske stjärnskottet Dejan Kulusevski fanns i Pirlos elva. 

”Kan tycka är logiskt”

Det mesta talar för att Juventus tvingar Napoli till att lämna WO – vilket betyder att ”Juve” tilldelas skrivbordsseger med 3-0. 

– Vi har tagit fram ett protokoll för att förhindra att sådana situationer ska uppstå. Protokollet godkändes av regeringen och hälsomyndigheten. Vi har tagit fram den för att vi visste att sådana situationer kommer att uppstå. En eller två personer kommer att drabbas av covid-19, säger Juventus klubbpresident Andrea Agnelli, enligt football-italia. 

Napolis president Aurelio De Laurentiis har varit i kontakt med Juventus. 

– Meddelandet var att fråga om det var möjligt att skjuta upp matchen. Det kan jag tycka är logiskt, men det finns tydliga regler och vi måste förhålla oss till det, säger Agnelli. 

Stökiga scener mellan Lazio och Inter