Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tumult efter matchen: ”Var rädd för våra liv”

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Kaotiska scener utbröt efter Juventus match på Friends arena i helgen. 

Bilen Cristiano Ronaldo åkte i blev omringade av fans och en hätsk stämning ska ha uppstått. 

– Jag är fortfarande chockad. Jag var rädd för mitt och hans liv, säger chauffören som skjutsade stjärnan till Aftonbladet. 

Det var i lördags som Juventus mötte Atlético Madrid i en träningsmatch på Friends arena i Solna. Över 49 000 åskådare var på plats och följde matchen som slutade med förlust för Juventus 1-2. 

Efter matchen blev det stökigt utanför arenan när fans omringade bilen som Ronaldo färdades i från arenan. 

Aftonbladet har pratat med chauffören som körde fotbollsstjärnan. 

– Vi hann bara komma fem-sex meter utanför grinden när massa människor började springa mot bilen. En slängde sig på motorhuven för att titta vilka som var i bilen. Han såg Ronaldo och skrek ”han är här” och då började mardrömmen och kaoset. Jag är fortfarande chockad. Jag var rädd för mitt och hans liv (Ronaldo), säger chauffören för Aftonbladet. 

”Ronaldo var skräckslagen”

Flera personer ska ha samlats runt bilen som ska ha gungats fram och tillbaka. Fans ska även ha bankat och sparkat på bilen och försökt öppna dörrarna.

Enligt chauffören som Aftonbladet pratat med upplevde Ronaldo situationen som hotfull. 

– Han blev också skraj. Ronaldo var skräckslagen och pratade på portugisiska med sina lagkamrater. Jag förstår språket och kan säga att det var inte ”jag älskar dig”, snarare motsatsen. Jag körde jättesakta och det höll på i omkring 20 minuter, jag tänkte om jag skadar någon är det mitt fel. Till sist kom det två poliser på motorcyklar som kunde eskortera oss. Då sa Ronaldo ”äntligen”.

För Aftonbladet bekräftar polisen att en anmälan om skadegörelse har lämnats in och Anders Djurestad, arenabefäl i samband med matchen, menar att polisen och arrangören ska ha underskattat trycket på matchen och stjärnbesöket. 


LÄS MER: Hyllningen till Lindelöf och Maguire: ”Nya Vidic och Ferdinand” 

 

LÄS MER: ”Zlatan sågas: ”Gnäller, klagar och gråter över mycket”