Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kängan till Zlatan: Tack för CL-titeln

Foto: FERNANDO BUSTAMANTE / AP
Foto: DANIEL OCHOA DE OLZA / AP
Foto: ALVARO HERNANDEZ / STELLA PICTURES ALTERPHOTOS
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Han påstår att det aldrig funnits någon rivalitet mellan honom och Zlatan Ibrahimovic.

Men Marco Materazzi kan inte hålla sig.

– Jag kommer för evigt vara tacksam för att han gick till Barcelona. Det hjälpte mig att vinna Champions League, säger han till TNT Sports.

Zlatan Ibrahimovic återvände till Milano efter endast en säsong i Barcelona. Men han gjorde det inte i en blåsvartrandig tröja, utan i en rödsvart.

I ett av de första derbyna satte svensken dobbarna i låret på den förre lagkamraten Marco Materazzi, en situation som han sen berättade om för GQ häromåret.

– Jag väntade fyra år på att hämnas på Materazzi. I första derbyt efter jag kom tillbaka till Italien såg jag ”Matrix” komma mot mig och då sänkte jag honom med en taekwondo-spark, jag skickade honom till sjukhus.

Det hela ska ha varit en revansch på en tackling som Materazzi delade ut på Ibrahimovic då han spelade för Juventus ett par år tidigare. I en intervju med argentinska TNT Sports, som Intersajten SempreInter har tagit del av, bedyrar Marco Materazzi att det aldrig har funnits någon rivalitet mellan de forna lagkamraterna.

Samtidigt delar Materazzi ut en rejäl känga mot anfallaren.

– Det är inte sant att vi hade en rivalitet. Jag kommer för evigt vara tacksam för att han gick till Barcelona. Annars hade inte Eto'o kommit till oss. Han hjälpte mig att vinna Champions Leaue, säger Materazzi.

Marco Materazzi hyllar José Mourinho

Efter att ha vunnit tre raka ligatitlar tillsammans lämnade Zlatan Ibrahimovic Inter och Marco Materazzi sommaren 2009. Han hade skrivit på för Barcelona och blivit den katalanska klubbens dyraste spelare någonsin.

Inter fick Barças anfallare Samuel Eto'o på köpet och Milanoklubben svarade med att, under José Mourinhos ledning, ta hem allt efterföljande säsong. Ligan, cupen och Champions League.

I den sistnämnda turneringen slog man ut Pep Guardiolas Barcelona i semifinalen och finalslog sen Bayern München i Madrid.

– Det är fint att minnas tillbaka och återuppleva de där ögonblicken du hade med dina lagkamrater. När du spelar och vinner tittar man aldrig bakåt, men nu, när åren går börjar man förstå vad man har gjort, säger Materazzi.

Han lyfter fram José Mourinhos betydelse för den extremt framgångsrika säsongen 2009/2010.

– En av ”Mous” främsta egenskaper var att få alla att känna sig inkluderade. Mourinho vet allt om alla och säger alltid rätt saker. Han var briljant när det kom till de sakerna. Han är den tränare som har inspirerat mig mest till min egen tränarkarriär. Jag var lycklig som fick ha honom nära mig under de sista åren av min spelarkarriär.