Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kan tvingas sälja – två lag pekas ut

Foto: REVIERFOTO VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/REVIERFOTO WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: ULMER VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/ULMER PRESSEBILDAGENTUR/LINGRIA WWW.I
Foto: REUTERS BILDBYRÅN

Juventus är ekonomiskt hårt drabbat av coronakrisen.

Enligt Marca kan klubben tvingas sälja Cristiano Ronaldo.

Då finns det, enligt tidningen, endast två realistiska destinationer i fotbollsvärlden.

För en knapp vecka sedan lät det ekonomiskt hårt pressade Juventus meddela att de har kommit överens med samtliga spelare och ledare i A-laget om en lönesänkning mitt i coronakrisen.

Lönesänkningarna innebär att klubben kommer att kunna spara in ungefär en miljard svenska kronor. Klubben bekräftade också att det motsvarar utbetalningar av löner för mars, april, maj och juni. 

Exakt hur allvarlig den ekonomiska situationen är i Juventus, som befinner sig i coronakrisens epicentrum i norra Italien, spekulerar nu många i.

Uppgift: Juventus kan tvingas sälja Ronaldo 

En av följdeffekterna skulle enligt spanska tidningen Marca kunna bli att man tvingas sälja sin storstjärna Cristiano Ronaldo, som tjänar drygt 300 miljoner kronor om året. 

Tidningen går igenom vilka klubbar som skulle kunna stå redo att ta över 35-åringens kontrakt, som sträcker sig fram till 2022.

Enligt Marca är storklubbar som Bayern München, Barcelona, Liverpool och Chelsea inte aktuella framför allt av ekonomiska skäl. I Manchester Citys fall så väntar man fortfarande på ett beslut från Idrottens skiljedomstol (CAS) om förbudet mot att spela i Champions League de kommande två åren.

Potentiella destinationer vid en flytt

I stället pekar Marca ut två klubbar som realistiskt sett skulle kunna lägga beslag på portugisen: Manchester United och Paris Saint-Germain.

”Mycket kan alltid hända i fotbollsvärlden men i nuläget finns det bara två klubbar som har möjligheten att värva Cristiano. Det är Manchester United och PSG”, skriver tidningen.

I Manchester Uniteds fall så rör det sig om att Cristiano Ronaldo fortfarande har ett starkt känslomässigt band till klubben och alltid har hållit dörren öppen för en återkomst. I Paris Saint-Germains fall finns de ekonomiska möjligheterna, men där beror allting på vad som händer med Neymar och Kylian Mbappé.

Brittiska The Sun pekar också ut David Beckhams nya klubb Inter Miami samt kinesiska Shanghai Shenhua som potentiella destinationer vid en försäljning.

Cristiano Ronaldo gick från Real Madrid till Juventus under sommaren 2018 för en övergångssumma på ungefär en miljard kronor och har gjort 53 mål på 75 matcher för klubben.