Foto: Massimo Pinca
 Foto: Massimo Pinca

Juventus vann mot Napoli i seriefinalen

Publicerad

Simone Zaza blev stor hjälte för Juventus i seriefinalen mot Napoli.

24-åringen dundrade in matchens enda mål med tre minuter kvar av ordinarie tid.

– Det här kan ge dem ligatiteln, säger experten Glenn Strömberg i Viasat.

Han kom till Juventus i somras från Sassuolo för närmare 170 miljoner kronor i somras.

Och nu har han börjat betala av på allvar.

Simone Zaza blev stor matchhjälte i seriefinalen i Serie A mellan Juventus och Napoli när han avancerade fram mot straffområdet och dundrade in 1-0 i ena hörnet med vänstern i 88:e minuten och frälste hemmafansen.

24-åringen inledde matchen på bänken men kom in i halvtid i stället för Alvaro Morata – och fick iklä sig hjälterollen.

Annars var det Napoli som skapade de flesta chanserna. Lorenzo Insigne var nära att tunnla Gianluigi Buffon, men målvakten var snabbt nere och parerade med fötterna.

"Otroligt starkt av Juventus"

Paulo Dybala hade Juventus bästa chans med ett hårt avslut från nära håll i straffområdet på passning av Paul Pogba – men han avslutade långt över.

I och med segern tar Juventus över serieledningen – för första gången för säsongen – från Napoli med en poäng före rivalen. Den gamla damen har nu 15 raka segrar i ligan.

– Otroligt starkt gjort av Juventus – även om man inte kan undgå att lida med Napoli som kommer hit och gör sin match. De är det bättre laget över 90 minuter och har de bästa chanserna. Men det är typiskt Juventus – de är otroligt duktiga på att försvara sig och ger man dem minsta lilla chanser så hugger de, säger experten Glenn Strömberg i Viasat.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag