Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Juventus vann det historiska mötet

Juventus – Fiorentina... Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT / IMAGO IMAGES / GRIBAUDI/IMAGEPHOTO WWW.IMAGO-IMAGE
...spelades inför ett fullsatt Allianz Stadium Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT / IMAGO IMAGES / GRIBAUDI/IMAGEPHOTO WWW.IMAGO-IMAGE

I toppmötet mot Fiorentina i Serie-A var det Juventus damer som vann på hemmaplanen.

De gjorde de framför ett utsålt Allianz Stadium och satte där med nytt drömrekord för en italiensk ligamatch i fotboll på damsidan, enligt Sky Sports Italia.

Danskan Sofie Junge Pedersen, som tidigare spelat i både Rosengård och Vittsjö, blev matchhjälte när hon nätade det enda målet i matchen. Pedersens mål blev Juventus seger, framför ett utsålt Allianz Stadium i Turin.

Krossar tidigare rekordet

Juventusdamerna segrade framför 39 027 människor, ett nytt rekord för en italiensk ligamatch i fotboll på damsidan, enligt Sky Sports Italia. Det tidigare rekordet låg nämligen bara på 14 000 åskådare. 

”För första gången någonsin kommer Juventus damer att spela på Allianz Staidum – och det är slutsålt”, skriver B/R Football på sin Twitter.

https://twitter.com/brfootball/status/1109542271395995648

Peppade inför matchen

Fiorentinamålvakten Stéphanie Öhrström fick tillbringa hela matchen på bänken. Likaså Juventus Petronella Ekroth, men som peppade stort inför mötet på Twitter:

”Är ni redo för i morgon?!”, skriver hon i ett inlägg dagen innan match.

https://twitter.com/nellaekroth/status/1109452561403314176

”I dag gör vi historia. Det här är vår tur. En dröm som blir sann. Tillsammans”, skriver Petronella Ekroth i ett inlägg på matchdagen.

https://twitter.com/nellaekroth/status/1109752800584585217

Rekord på klubblagsmatch en vecka innan

Drygt en vecka innan hade ett nytt publikrekord slagits för en klubblagsmatch för damer. Samtliga 68 000 biljetter var utsålda inför matchen mellan ligaettan Atletico Madrid och ligatvåan Barcelona på damsidan. 

Alla som hade införskaffat sig biljett dök inte upp då den officiella publiksiffran var 60 739. Men det spelade ingen roll då rekordet var slaget ändå. 

Enligt As så var det tidigare rekordet för klubblag 51 211 åskådare i mötet mellan Tigres och Monterrey i Mexiko.