Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Juventus svarar: Vi kommer samarbeta

Dejan Kulusevski om utmaningarna i fotbollen.

Juventus utreds av polis.

Under lördagen uttalade sig klubben efter polisens razzia.

”Företaget samarbetar med utredningen”, skriver Juventus på sin hemsida.

Under fredagen kom rapporter i Italien om att storklubben Juventus utreds för bokföringsbrott. Bland annat misstänks ordföranden Andrea Agnelli och den tidigare storspelaren Pavel Nedved som är vicepresident.

Polisen gick in på klubbens huvudkontor och sökte igenom byggnaden. Enligt italienska medier letade man efter dokument som gällde transaktioner mellan 2019 och 2021.

Under fredagen sa åklagaren Anna Maria Loreto i ett uttalande att utredningen ska slå fast om högre chefer i Juventus skickade falska meddelanden till investerare och utfärdade fakturor för transaktioner som inte existerade.

Juventus utreds av polis

Juventus uttalade sig också om utredningen under lördagen.

”Företaget samarbetar med utredningen och litar på att den kommer klargöra alla intressanta aspekter eftersom allt anses ha gått till i enlighet med lagar och förordningar för finansiella rapporter”, skriver Juventus på sin hemsida.

Det är inte bara på kontoret som Juventus har problem just nu. Laget förlorade med 1-0 hemma mot Atalanta under lördagen och ligger på åttonde plats i Serie A. 

Ur arkivet:

Fansen inför CL-mötet mellan Malmö FF och Juventus.