Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Juventus jagar Kane – efter Higuains nobb

Foto: MICHAEL ZEMANEK/BPI/SHUTTERSTOCK / MICHAEL ZEMANEK/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Gonzalo Higuain tvekar kring att återvända till Italien för att återuppta träningen med Juventus. 

Det har fått klubben att börja leta alternativ – och enligt Football Italia vill de försöka locka över Harry Kane från Tottenham. 

Så fort Gonzalo Higuain hade suttit 14 dagar i karantän så lämnade han Italien för sitt hemland Argentina så fort han kunde. Enligt flera italienska medier ville han inte bara lämna på grund av coronavirusets förödande påverkan på landet, utan även för att komma hem till sin mamma som lider av cancer. 

Nu har Juventus återkallat alla sina spelare och de förväntas återvända till Turin i nästa vecka, sitta ytterligare 14 dagar i karantän och sedan återgå i träning. 

Enligt Football Italia vägrar Gonzalo Higuain återvända till Italien i nuläget. Om hans vägran håller i sig kan Juventus få rätt att riva hans kontrakt, något som skulle kunna spara klubben 270 miljoner kronor i lön. 

Efter Higuains vägran - Juventus vill ha Kane

Pengar som Juventus enligt Football Italia vill investera i en ny anfallare. Mer specifikt Tottenhams Harry Kane. 

Kane sa nyligen på Instagram att han inte tänker stanna i Spurs ”bara för att” och Juventus ser sin chans att sno åt sig den engelska stjärnan nu. 

Tottenham hade innan coronaviruset slog till satt en prislapp på två miljarder kronor på Kane, men Juventus tror att Spurs inte kan kräva den sortens pengar till sommaren. Därför tänker de göra ett försök att värva 26-åringen till sommaren.