Juventus första ord efter anklagelserna

Foto: ALESSANDRO DI MARCO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: PACIFIC PRESS / PACIFIC PRESS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Cristiano Ronaldo anklagas för våldtäkt, något han nekar till. 

Nu har han anställt kändisadvokaten David Chaffner att företräda honom, samtidigt som flera av hans sponsorer uttrycker sin oro över anklagelserna mot Ronaldo. 

I fjol rapporterade tyska Der Spiegel att en amerikansk kvinna hade anklagat Cristiano Ronaldo för att ha förgripit sig på henne under en festkväll i Las Vegas 2009. 

I förra veckan trädde 35-åriga Kathryn Mayorga fram med namn och bild i samma tidning. Ronaldo har nekat till anklagelserna. 

"Våldtäkt är ett fruktansvärt brott som går emot allt jag är och står för. Även om jag vill rentvå mitt namn, så tänker jag inte bidra till mediespektaklet som startats av folk som vill marknadsföra sig själva på min bekostnad", skrev Ronaldo på Twitter under onsdagen. 

Ronaldo stöttas av sin klubb och sitt landslag

Ronaldo, som är en av världens rikaste idrottare, kommer att fortsätta spela för sin klubb Juventus, men tar timeout från landslagsspel med sitt Portugal året ut. 

Enligt portugisiska O Jogo har Ronaldo, i samförstånd med förbundskapten Fernando Santos och det portugisiska fotbollsförbundets ordförande Fernando Gomes, beslutat sig för att ta en tillfällig paus från landslaget.

Gomes har därefter öppet stöttat Ronaldo. 

– Jag tror på det han säger, för jag har känt Ronaldo i många år och jag kan intyga att han är en bra person, säger han. 

Något hans klubb Juventus också gör. 

"Cristiano Ronaldo har de senaste månaderna visat sin otroliga professionalism och sitt engagemang, vilket uppskattas av alla i Juventus. Händelserna som enligt uppgift hände för nästan tio år sedan förändrar inte den uppfattningen, som delas av alla som har kommit i kontakt med den här stora mästaren", skriver de på Twitter. 

https://twitter.com/juventusfcen/status/1047912523494842370https://twitter.com/juventusfcen/status/1047912694832123905

Sponsorernas oro efter anklagelserna mot Ronaldo

Samtidigt har flera av Ronaldos sponsorer och samarbetspartners uttryckt sin oro över anklagelserna. Rädda Barnen, som Ronaldo är ambassadör för, var först ute och skrev: "Vi är nedslagna av nyheten vi har sett de senaste 24 timmarna och arbetar för att få mer information". 

Därefter har tv-spelsbolaget EA Sports, som bland annat har Ronaldo som ansikte utåt för sitt spel Fifa 19, skrivit i ett uttalande att de "sett de oroande rapporterna" och följer utvecklingen. 

Nu uttalar sig även Ronaldos storsponsor Nike. Till AP säger företaget att de är "djupt oroade över de skakande anklagelserna" som riktats mot Ronaldo. 

Nu har Ronaldo anlitat kändisadvokaten David Chesnoff som till The Independent "kategoriskt förnekar" Ronaldos skuld. Chesnoff är en av USA:s mest kända försvarsadvokater och har representerat bland andra Paris Hilton, Mike Tyson, Michael Jacksons familj, Lindsey Lohan och även Robert Durst, känd från HBO-serien "The Jinx".