Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beskedet: Zlatans match skjuts upp

Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: LM/FABRIZIO CARABELLI/SIPA/SHUTTERSTOCK / LM/FABRIZIO CARABELLI/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTO

Det blir ingen match för Zlatan Ibrahimovic i helgen.

Coronavirusets spridning i Italien gör att flera serie A-matcher skjuts upp.

Milans möte med Genoa och derbyt mellan Juventus och Inter är två av matcherna som får nytt speldatum.

Förra helgen sköts fyra matcher i italienska högstaligan upp på grund av att coronaviruset då nått norra Italien samtidigt som Inters Europa League-möte med Ludogorets spelades utan publik i tisdags. 

I veckan kom beskedet att även sex serie A-matcher skulle spelas utan publik, däribland söndagens matcher mellan Milan-Genoa och Juventus-Inter. Men under lördagen togs beslutet att fem av de sex matcherna skjuts upp. Det är ännu inte bestämt om Sampdorias hemmatch på måndag kommer att spelas.

Förlust på 50 miljoner

Enligt Fotballitalia är anledningen att klubbarna inte vill gå miste om publikintäkterna. Till exempel skulle tomma läktare under ”Derby d'Italia” inneburit ett tapp på cirka 50 miljoner kronor för Juventus uppger sajten.

Nytt preliminärt speldatum för matcherna har satts till onsdag 13 maj. Det innebär i sin tur att italienska cupfinalen flyttas till 20 maj och därmed spelas en vecka senare än planerat.

Onsdagens semifinal i italienska cupen mellan Milan och Juventus uppges däremot spelas som planerat – men endast invånare från Piemonte-regionen får gå på matchen uppger La Stampa. Första mötet mellan lagen slutade 1-1 och onsdagens retur spelas på Juventus Stadium.

Matcherna som skjuts upp

Juventus-Inter

Milan-Genoa

Parma-SPAL

Sassauolo-Brescia

Udinese-Fiorentina


Spelas utan publik:

Sampdoria–Hellas Verona 


Matcherna som sköts upp förra helgen:

Inter-Sampdoria

Atalanta-Sassuolo

Hellas Verona-Cagliari

Torino-Parma