Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Utspelet från Zlatan: ”Jag måste förlänga”

Här är Zlatan tillbaka i blågul träning
Foto: TANO PECORARO / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.
Foto: IMAGE PHOTO / BILDBYRÅN
Foto: FRANCESCO SCACCIANOCE/LIVEMEDIA/SHUTTERST / FRANCESCO SCACCIANOCE/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK SHUTT

Målskytt och seger mot Genoa. 

Nu avslöjar (?) Zlatan Ibrahimovic, 40, framtidsplanerna. 

– Nu måste jag förlänga (kontraktet), säger anfallaren med ett leende.

Milan har åkt på två tunga förluster, senast mot Sassuolo på hemmaplan med 3-1. Då fick Zlatan Ibrahimovic låga betyg av bland annat Gazetta dello sport. 

Under onsdagen var det dags för Milan att gästa Genoa med nye tränaren och tillika Milan-legendaren Andriy Shevchenko. 

I den tionde matchminuten fick bortalaget en frispark från drygt 25 meter. Fram klev Zlatan Ibrahimovic som skickligt skruvade dit 1-0. Det var ”Ibras” sjätte mål i Serie A den här säsongen och totalt har han gjort 299 mål i topp fem ligorna.

Desto tråkigare för Milan var att mittbacken Simon Kjaer tvingads kliva av redan efter tre minuter. Dansken kom in i en duell men föll illa och bars ut på bår. 

Zlatan mystisk: ”Nu måste jag förlänga” 

Milan utökade ledningen till 2-0 genom Junior Messias strax innan pausvilan och vann matchen till sist med 3-0. Zlatan Ibrahimovic byttes ut efter timmen spelad. 

Efter matchen mötte Ibrahimovic media och där var han kryptisk när han fick frågan om framtiden. Kontraktet med AC Milan löper ut i juni 2022. 

– Jag har fortfarande roligt, och om Pioli (tränaren) förlängde så kommer jag också förlänga, säger ”Ibra” enligt Football-italia.  

Milans tränare Stefano Pioli förlängde nyligen sitt kontrakt till 2023. 

– Nu måste jag förlänga, säger landslagssvensken med ett leende.  

– Jag är glad för hans skull. Han förtjänar det. Om han förlängde så kommer jag också förlänga. Pioli har gjort ett otroligt jobb. 

Det har tidigare kommit rapporter som tyder på att Zlatan Ibrahimovic kan förlänga med Milan till juni 2023. Den här säsongen har 40-åringen gjort sex mål på tolv Serie A-matcher. 

– Jag är glad för fansens skull. Det var längesen de njöt. Men om vi inte vinner en titel så har har vi inte gjort någonting. 

Här är Zlatan tillbaka i Blågult