Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Galna siffrorna som visar Zlatans succé

Foto: FABIO MURRU / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Bollen går in bakom Olsen. Foto: C More
Foto: SPADA / AP TT NYHETSBYRÅN

Första matchen från start, första målet och första segern.

Gissa vem som är tillbaka.

Efter segern mot Cagliari är Zlatan Ibrahimovic historisk.

– Jag kommer fira som en gud när jag gör mål på San Siro, inte här, säger han till Sky Sports.

Zlatan Ibrahimovic hade en nick i stolpen i den första halvleken på Sardinien.

Men i halvtid var ställningen 0-0.

Milans tränare Stefano Pioli skrotade sitt så ifrågasatta 4-3-3-system inför matchen mot Cagliari och lät något oväntat Zlatan Ibrahimovic bilda anfallspar med den unge portugisen Rafael Leao. I den andra halvleken gjorde båda spelarna mål.

Milan fick en drömstart på halvleken då Leao tog ner bollen och avslutade med högern. Bollen tog på en hemmaförsvarare och gick i en båge över en chanslös Robin Olsen i målet.

I den 64:e minuten var det Zlatan Ibrahimovics tur.

Zlatan Ibrahimovic målskytt mot Cagliari

Anfallsstjärnan mötte bollen i straffområdet och placerade in 2-0-målet med vänsterfoten. Precis invid Olsens vänstra stolpe.

– Ibrahimovic med skott i mål! Första målet sen återkomsten. Han gör det så oväntat på en touch. Så där gör en mästare, en avslutskung, säger kommentatorn Jesper Hussfelt i C Mores sändning.

Experten Matias Concha fyller i:

– Det där har han gjort så många gånger förut. Vilken klass han visar upp i dag, otrolig klass.

Med tio minuter kvar att spela trodde Ibrahimovic att han nickat in sitt andra för eftermiddagen. Det trodde även lagkamraterna som flockades runt svensken för att fira.

Men målet dömdes bort på grund av offside.

– Onödigt av honom att ta den decimetern, säger Concha.

Zlatan Ibrahimovics galna statistik

Milan vann med 2-0 och målet var som bekant Zlatans första i Milan sen återkomsten. 

Det var också hans första för decenniet.

Något som innebär att den evigt unge målmaskinen nu har gjort mål (i en högstaliga) fyra årtionden i rad. Zlatan Ibrahimovic gjorde sitt första allsvenska mål för Malmö FF den 30 oktober 1999 mot Västra Frölunda.

Så här ser hans statistik ut:

1990-talet: 1 mål

2000-talet: 169 mål

2010-talet: 304 mål

2020-talet: 1 mål

Zlatan Ibrahimovic är så klart nöjd med resultatet, men han känner att han har mer att ge. Både i spelet och i målfirandet.

– Det är viktigt för en anfallare att försöka vara där inne, då går den in ibland. Ibland gör den inte det. Men jag behöver några matcher för att komma i form, säger han till italienska Sky och fortsätter:

– Jag kommer fira som en gud när jag gör mål på San Siro, men inte här. Jag känner mig bra. Tränaren tänkte på min ålder och undrade i andra halvlek om jag behövde vila, men det var inga problem. Mitt sinne är fortfarande skarpt och kroppen måste följa efter.

Tränaren: ”Då får ni se den riktiga Zlatan”

Stefano Pioli öser beröm över Zlatan Ibrahimovic, men medger att han var en smula nervös i den andra halvleken.

– Jag frågade Zlatan hur han mådde med tanke på att han inte spelat en hel match på flera månader. Jag ville inte riskera några muskulära problem. Han kom in med fantastisk intelligens och sa rätt saker till sina lagkamrater. Han är en tydlig referenspunkt på planen, säger Pioli.

Samtidigt finns det mer att förvänta sig.

– Han kan bara bli starkare och vi får se den riktiga Zlatan om tre, fyra matcher. Jag var säker på att han var redo bara genom att prata med honom i telefon, jag behövde inte ens se honom live.

Stefano Pioli avslutar:

– Ibrahimovic vill bevisa att han fortfarande har det och hans blotta närvaro hjälper ett av Serie A:s yngsta lag. Han har en sån karaktär, övertygelse och erfarenhet som han påverkar de andra med.

https://twitter.com/GracenoteLive/status/1216022714688901120

Ibrahimovic om Milan: ”Spelar inte för pengarna”