Uppgifter: Zlatan har allvarlig muskelskada

Zlatan Ibrahimovic klev av Milans träning den 25 maj. De första rapporterna talade om en muskelskada eller en skada på hälsenan.
Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA

Zlatan Ibrahimovic har skadat sig på träningen, uppger Sky

38-åringen befaras bli borta länge.

Gazzetta dello Sport skriver på måndagskvällen att det däremot inte rör sig om en avsliten hälsena, utan en allvarlig muskelskada.

Det var för två veckor sedan som Zlatan Ibrahimovic lämnade Stockholm, där han under en månads tid tränat med Hammarby, för att återvända till Milano. 

Den svenske stjärnan fick tillbringa de första dagarna i karantän på Milans träningsanläggning Milanello, men testade negativt för coronaviruset och har den senaste veckan kunnat träna tillsammans med laget. 

Det är oklart är Serie A-säsongen kan återupptas igen, och nu är det även oklart om Milan kommer då att kunna räkna med Zlatan. Enligt Sky Italia har 38-åringen nämligen skadat sig på träning. 

Zlatan skadad – kan bli borta länge

Skadan ska ha uppkommit mot slutet av en matchträning med laget, då svensken helt plötsligt ska ha stannat upp i steget och avbrutit träningen. 

Sky menar att Ibrahimovic ska läkarundersökas under måndagseftermiddagen, men att han riskerar att bli borta en längre tid. 

Det fanns enligt Matteo Calcagni, reporter på Milan News, farhågor om att Zlatans hälsena gått av. 

– Det kan vara en skada i vaden, men det finns en risk att det rör sig om hälsenan, sa Calcagni. 

Gazzetta dello Sport skriver på måndagskvällen att de första rapporterna inte tyder på att det rör sig om en avsliten hälsena, utan en muskelskada i svenskens högra vad. Muskelskadan ska däremot vara allvarlig och kan hålla honom borta från spel i flera veckor.

– Zlatan sågs halta, men utan kryckor, säger Skys reporter Peppe Di Stefano enligt Milan News.

Hade det visat sig vara en hälseneskada så befarades Zlatan Ibrahimovics karriär vara över. 

”Skulle hälsenan gått av kan det innebära slutet för hans karriär”, skriver Aritz Gabilondo, reporter på spanska AS. 

”Kan vara slutet för hans karriär”

Zlatan har tidigare haft problem i området kring hälsenan och muskeln där den fäster i vänsterfoten. I februari tränade han på egen hand efter känningar i just vaden. 

– Skulle hälsenan vara helt av rör det sig om sex månaders rehabilitering. Skulle det däremot bara vara en bristning i hälsenan så skulle han kunna vara tillbaka inom två-tre månader, säger Magnus Forssblad, överläkare och specialist på idrottsskador.

Tror du att Zlatan skulle kunna komma tillbaka efter en skada på hälsenan?

– Det tror jag absolut. Jag tror inte att det är fara för hans karriär. 

Hammarbys sportchef Jesper Jansson menar att han pratat med Ibrahimovic under måndagen, men har inte nåtts av uppgifterna om skadan.

– Jag har inte hört detta och då pratade jag med honom så sent som under morgonen. Jag kan inte säga mer nu, säger Jansson till Fotbolldirekt.

Enligt Sky Italia skadades Zlatan Ibrahimovic på Milans träning på måndagen.