Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatan historisk efter blixtmålen

Foto: INSIDEFOTO / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: INSIDEFOTO / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA

Dubbla fullträffar hjälpte inte. 

Zlatan Ibrahimovic och Milan åkte på säsongens första ligaförlust. 

40-åringen skrev samtidigt historia. 

Ibrahimovic startade när Milan gästade Fiorentina under lördagskvällen. 40-åringen var pigg inledningsvis och hade en boll i nät, men domaren dömde bort målet för offside. 

Istället var det hemmalaget som skulle ta ledningen. Målvakten Ciprian Tătărușanu stod för en jättetabbe efter en hörna och Fiorentina kunde ta ledningen. I halvlekens absoluta slutskede utökade hemmalaget ledningen när Riccardo Saponara borrade dit bollen i bortre krysset. 

Zlatan med två mål

I den andra halvleken gjorde Fiorentina 3-0 och där och då såg det ut som att matchen var körd för gästerna. 

Men Zlatan Ibrahimovic ville annorlunda. 

Den svenske landslagsanfallaren gjorde två snabba mål och plötsligt var Milan med i matchen igen. Ibrahimovic har nu gjort fem mål i Serie A den här säsongen. Samtidigt är 40-åringen historisk. ”Ibra” är nu den äldste spelaren någonsin att göra två mål i en och samma match i Serie A. 

Men trots dubbla fullträffar och slutforcering nådde Milan inte riktigt hela vägen. Istället satte målsprutan Dušan Vlahovic 4-2 i en match som till sist slutade 4-3. Resultatet innebar att Milan åker på säsongens första förlust i Serie A. 

Zlatan tillbaka i Blågult