Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjebeskedet efter knäskadan

Foto: ALBERTO GANDOLFO/PACIFIC PRESS/S / ALBERTO GANDOLFO/PACIFIC PRESS/S SHUTTERSTOCK
Foto: ALBERTO RAMELLA/SYNC/AGF/SHUTTER / ALBERTO RAMELLA/SYNC/AGF/SHUTTER SHUTTERSTOCK

Zlatan blev utbytt knäskadad i Milans 3-0-kross mot Juventus under söndagskvällen. 

Nu kommer de första rapporterna från Italien och de värsta farhågorna verkar vara borta.

Under söndagskvällen to Milan emot Juventus i en kamp om Europaplatserna. Milan krossade Juventus med 3-0, men det var ändå något annat som stal rampljuset.

Zlatan Ibrahimovic hamnade i en duell med Matthjis de Ligt och efter duellen, när han inte var i kontakt med de Ligt, föll han ner i gräset och höll sig för knät. 

Svensken gick sedan runt på planen en stund, men satte sig sedan ner i gräset och byttes ut skadad.

De första prognoserna från Italien tog bort de värsta farhågorna när Milans tränare Stefano Pioli uttalade sig efter matchen.

– Zlatan var inte 100 procent. Han hade ett halvt träningspass med oss under fredagen, men han ville vara med under denna match till varje pris. Han har ont i knät men jag tror inte att det är något allvarligt. Vi kommer att utvärdera det, sa Pioli, enligt Football Italia efter matchen.

Nya rapporter under måndagen

Nu kommer nya rapporter. 

De värsta hypoteserna kan avfärdas efter de initiala kontrollerna som har genomförts, men under morgondagen kommer den riktiga prognosen då Ibrahimovic ska magnetröntgas, enligt Gianluca di Marzio.

Knät är fortfarande svullet under måndagen och svensken kommer troligtvis att missa de kommande matcherna. Men Pioli hoppas att han kan vara tillbaka till den sista matchen för säsongen som spelas mot Atalanta den 23:e maj, vilket innebär att EM inte kommer att vara i fara för 39-åringen.

Landslagsläkarens uttalande

I ett sms till SportExpressen skriver landslagsläkaren Anders Valentin:

”När spelaren är i klubbmiljö är det klubben som uttalar sig om ev skador. Självklart följer vi våra spelare noga och får info om det är något som påverkar ev uttagningar till landslaget”


Zlatan tvingas lämna planen i andra halvlek efter ha skadat knät.