Zlatan med mål i galna matchen

Foto: NICOLò CAMPO / NICOLò CAMPO/SIPA USA SIPA USA
Foto: NICOLò CAMPO / NICOLò CAMPO/SIPA USA SIPA USA
Foto: ELISABETTA BARACCHI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
1 / 7

Först gjorde han självmål. 

Sedan punkterade han matchen med ett perfekt avslut. 

Zlatan Ibrahimovic, 40, var inblandad i allt när Milan besegrade Bologna med 4-2. 

– Bortsett från målet så gjorde han inte så mycket, säger Bolognas tränare Sinisa Mihajlovic. 

För första gången på fem månader startade Zlatan Ibrahimovic en tävlingsmatch. Anfallaren fanns med i Stefano Piolis elva som mötte Bologna på bortaplan. 

Ibra, som fyllde 40 år för drygt tre veckor sedan, var inblandad i allt. Zlatan spelade fram till Rafael Leão som dundrade dit 1-0. Milan utökade sedan till 2-0 innan den första halvleken var över. 

Där och då såg det ut som att det kommer bli en promenadseger för bortalaget – speciellt med tanke på att Bologna fick Adama Soumaoro utvisad efter en målchansutvisning. 

Zlatan målskytt

Men i den andra halvleken vaknade Bologna till och i den 48:e matchminuten fick de in en reducering – med hjälp av Ibrahimovic. Anfallaren styrde in bollen i eget mål efter en hörna. Minuter senare kvitterade hemmalaget till 2-2. 

Milan forcerade för ett ledningsmål – och i den 83:e matchminuten kom det. Bollen damp ner hos Ismaël Bennacer som drog till direkt – 3-2 Milan. 

Sedan tog Zlatan Ibrahimovic revansch på sig själv efter det dråpliga självmålet. Anfallaren fick bollen strax utanför straffområdet, vred kroppen inåt och borrade dit bollen i bortre gaveln till 4-2. Det blev slutresultatet och Milan är numera serieledare, dock med en match mer spelad än Napoli. 

– Han borde inte ha gjort fjärde målet, det var för enkelt. Mina försvarare släppte honom. Bortsett från målet så gjorde Zlatan inte så mycket, säger hemmalagets tränare Sinisa Mihajlovic efter matchen. 

Mattias Svanberg spelade hela matchen för Bologna. 

Kulusevski om Zlatans 40-årsfest