Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ursäkten i natt: ”Vill aldrig lämna dem så”

Olsen och Lapadula. Foto: C More
Olsen i bråk med Lapadula. Foto: C More

Cagliari ledde med 2-0 när ett stort kaos bröt ut. 

I tumultet knuffade Robin Olsen till Gianluca Lapadula – och visades ut.

Lecce vände sedan till 2-2 på stopptid. 

– Robin gjorde ett misstag men det är ingen mening att skylla på honom, säger tränaren Rolando Maran enligt La Repubblica.

Matchen mellan Lecce och Cagliari skulle egentligen ha spelats i söndags, men fick flyttas på grund av det kraftiga regnfallet.

Gästerna från Sardinien ledde med 2-0 när tio minuter återstod att spela. Då fick Lecce chansen från straffpunkten efter att Fabrizio Cacciatore medvetet räddat ett bakängesmål med handen.

Försvararen visades ut direkt.

Gianluca Lapadula förvaltade sen straffsparken på allra bästa sätt, men precis efter att bollen gått in uppstod minst sagt irriterade scener mellan Lapadula och Caglliaris svenske målvaktsstjärna Robin Olsen.

Robin Olsen utvisad efter kaosscener

Olsen var märkbart besviken efter det insläppta målet och greppade bollen för att skjuta i väg den. Samtidigt konfronterades han av Lapadula, som snabbt ville ta bollen till mittcirkeln.

Bråk uppstod och Olsen delade ut flera knuffar mot Lapadula, som svarade med samma medel. Båda spelarna visades ut och för Cagliari, som redan hade en man utvisad, fick spela de resterande tio minuterna med nio spelare.

– Olsen tappar huvudet. Det där hör inte hemma på en fotbollsplan, säger den brittiske kommentatorn i C Mores sändning.

Tränaren Rolando Maran: ”Vi är arga”

Cagliari såg ut att komma undan med tre poäng på Via del Mare, men på tilläggstid kom kvitteringen från hemmalaget genom Marco Calderoni.

– Vi är arga. Vi har kastat bort två poäng och har oss själva att skylla, säger tränaren Rolando Maran enligt La Repubblica.

– På en minut förändrades allt. Vi var 10 man och sedan 9 man och vi riskerade till och med att förlora. Vi fick med oss minst en poäng, men sett till hur matchen var borde vi ha vunnit, fortsätter han.

Tränaren vill inte heller lägga för stor skuld på Robin Olsen.

– Robin gjorde ett misstag men att det är ingen mening att lägga fokus på honom. Han är en seriös kille, kanske blev han provocerad och reagerade som han gjorde. Det är sådant som kan hända, säger han. 

Robin Olsen bad sent i natt om ursäkt för sitt agerande.

”Olyckligt slut på matchen, vilket jag naturligtvis ber om ursäkt för. Till mina lagkamrater, till tränaren och till våra fans. Vill aldrig lämna dem i sticket i en match. Vi var så nära tre poäng efter en stark laginsats. Nya matcher på gång och jag kommer göra allt för att stötta laget, precis som vanligt”, skriver han på Instagram.

Cagliari är tabellfemma på 24 poäng och Lecce, 10 poäng, ligger alldeles ovanför nedflyttningsstrecket.

https://www.instagram.com/p/B5ThFifgxa2/