Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klubbikonen säger upp sig – i protest

Foto: SERENA CAMPANINI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: SERENA CAMPANINI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: XINHUA / XINHUA/SIPA USA SIPA USA

Gennaro Gattuso säger upp sig från posten som Milans tränare.

Legendaren är missnöjd med klubbens framtidsinriktning, skriver La Repubblica

Gennaro Gattuso är en av flera gamla Milan-legendarer som suttit på tränarposten och försökt leda klubben upp i den italienska fotbollens finrum. Men Serie A-säsongen slutade i besvikelse för 41-åringen.

Milan slutade sexa och får inte spela Champions League-fotboll nästa säsong. Dessutom har vd:n Ivan Gazidis meddelat Gattuso att Milan kommer att behöva utgå från en väldigt begränsad budget i sommar, för att balansera klubbens finanser och leva upp till Uefas financial fair play-regler.

Gattuso lämnar Milan

Gattuso väljer nu att säga upp sig – trots att han har två år kvar på sitt kontrakt. 

– Det är inte ett lätt beslut. Men det är ett beslut jag måste fatta. Det finns inget specifikt ögonblick då jag kom fram till det: det är kontentan av mina 18 månader som tränare, en tid jag aldrig kommer att glömma. Det har varit oförglömliga månader, en tid som rymt stor passion. Det här är ett smärtsamt beslut, men det är välgrundat, säger Gattuso enligt La Repubblica.