Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mourinho skriver på ett ”topphemligt kontrakt”

Foto: ALAN MARTIN/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK / ALAN MARTIN/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: MASSIMO INSABATO/SHUTTERSTOCK / MASSIMO INSABATO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Sparkad av Tottenham.

Nu fortsätter José Mourinhos tränargärning i Roma – med vilka han skrivit ett ”topphemligt kontrakt”.

– Den enorma passionen från supportrarna övertygade mig att ta det här jobbet, säger han.

Roma står på sex raka matcher utan seger och under tisdagsförmiddagen fick det konsekvenser.

Paulo Fonseca fick sparken.

Bara ett par timmar senare meddelar den italienska klubben att man gjort klart med en ny tränare, nämligen José Mourinho. Portugisen sparkades nyligen av sin senaste arbetsgivare Tottenham efter en misslyckad säsong där klubben just nu ligger på sjätte plats.

Roma meddelar på sin hemsida att Mourinhos anställning inleds först när rådande säsong är över och att den sträcker sig över säsongen 2023/2024, alltså i tre säsonger.

– Tack till Friedkinfamiljen (Romas amerikanska ägare) för att ni valt mig att leda den här stora klubben och för att jag får vara en del av er vision, säger José Mourinho till Romas hemsida. 

Officiellt: Mourinho klar för Roma

Han fortsätter:

– Efter att ha träffat ägarna och Tiago Pinto förstod jag direkt vidden av deras ambitioner. Det är samma ambition och driv som alltid har motiverat mig och tillsammans ska vi bygga upp ett vinnande projekt över de kommande åren.

– Den enorma passionen från Romas supportrar övertygade mig att ta det här jobbet och jag längtar redan till nästa säsong. Samtidigt önskar jag Paulo Fonseca all lycka.

Med fyra omgångar kvar ligger Roma på sjunde plats i Serie A-tabellen och kommer med all säkerhet missa Europaspel nästa säsong. Samtidigt har klubben tagit sig hela vägen till semifinal i Europa League, men efter att ha förlorat den första semifinalen mot Manchester United med 2-6 är väl även den drömmen att betrakta som krossad.

”Skrev på ett topphemligt kontrakt”

Nu ska klubben bygga nytt med en av fotbollsvärldens mest välmeriterade tränare.

– När José blev tillgänglig tog vi direkt chansen att prata med en av de största tränarna genom alla tider. Och vi är hänförda av hans vinnarinstinkt och hans passion för sporten. Oavsett hur många troféer han har vunnit så är alltid hans primära fokus på nästa utmaning, säger Romas sportchef Tiago Pinto.

Nyheten slog ner som en bom i fotbollsvärlden och inte ens Fabrizio Romano, som vanligtvis avslöjar den här typen av övergångar, verkar ha haft en aning.

”José Mourinho skrev på sitt ”topphemliga” kontrakt till juni 2024 i går. Han ville verkligen återvända till Italien. Sarri (Maurizio) var aldrig ett alternativ. Den enda kontakten med Roma var i januari. Mourinho valdes av den portugisiske sportchefen Tiago Pinto”, skriver Romano på Twitter.