Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kulusevskis show – framför storklubben

Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA

Dejan Kulusevski, 19, jagas av europeiska toppklubbar efter succén i Italien.

I dag slog han till med ett drömmål.

Och det inför ögonen på Juventus sportchef.

– Vart är den här sagan på väg? Det är ett klassmål, säger kommentatorn Jesper Hussfelt i C More.

Dejan Kulusevski, 19, fick landslagsdebutera i EM-kvalmötet med Färöarna förra veckan. Under söndagen gjorde den svenske supertalangen, som är utlånad från plantskolan Atalanta, sin 13:e raka ligastart för Parma.

Stockholmaren, som vanligtvis spelar högerytter i Parmas tremannaanfall, fick på grund av en rad skador i stället bilda anfallsduo med Mattia Sprocati. Och 19-åringen tackade för förtroendet med att skicka in sitt tredje Serie A-mål.

Kulusevski snappade upp en retur strax utanför straffområdet och bände snyggt in 1-0 med vänsterfoten. Otagbart för Lukasz Skorupski i hemmamålet.

 – Vilket mål av Kulusevski! Vi pratar om en spelare som värderas till åtminstone 400 miljoner kronor och värdet bara stiger. Vilken träff. Han bara placerar den i bortre hörnet. Det är ett klassmål, säger kommentatorn Jesper Hussfelt i C Mores sändning.

Dejan Kuluesvski med drömmål i Serie A

Han fortsätter:

– Vart är den här sagan på väg?

Dejan Kulusevski har under hösten inte bara visat att han är tillräckligt bra för att vara ordinarie i ett stekhett Parma. Han har dessutom radat upp målgivande passningar och var inför matchen mot Bologna uppe i fem assist.

Målet på Stadio Renato Dall'Ara var som sagt hans tredje för säsongen. Och räkna med att intresset för Dejan Kulusevski ökade ytterligare i och med den nya fullträffen.

Sen tidigare har storklubbar som Inter, Juventus, Manchester United och Arsenal uppgetts vara ute efter att köpa loss honom från Atalanta.

Innan den första halvleken var över hann hemmalaget kvittera genom veteranen Rodrigo Palacio, som nickade in en hörna. I den andra halveken fick sen Kulusevski ett jätteläge att åter försätta Parma i ledning. Han bröt in från högerkanten och bredsidade bollen klockrent i bortre stolpen.

Men Parma skulle få jubla till slut. Gästerna kontrade in 2-1 genom Simone Iacoponi med 20 minuter kvar att spela.

Mattias Svanberg, 20, som även han debuterade i landslaget mot Färöarna och krönte det hela med att sätta dit sitt första mål i Blågult, startade i Bologna för tredje matchen i rad.

Den förre MFF-talangen byttes ut i den 65:e minuten.

Kulusevskis succé inför Juventus

Parma fick dock nöja sig med 2-2 efter att hemmalaget kvitterat på tilläggstid. I dagsläget är sensationslaget Parma sex poäng ifrån en Champions League-plats.

På läktaren syntes Juventus sportchef Fabio Paratici anteckna i sitt block så fort Dejan Kulusevski var inblandad i ett anfall. 

Enligt silly season-sajten GianlucaDiMarzio.com satt Paratici på läktaren dels för att kolla på Bolognas Riccardo Orsolini (tidigare i Juve) dels för att titta på den svenske supertalangen Dejan Kulusevski.