Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kulusevskis nya succé – bäst sedan storstjärnan

Kulusevski.Foto: ELISABETTA BARACCHI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICHAEL BAUCHER VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Dejan Kulusevski, 20, har slagit till igen. 

Mot sin tidigare klubb Atalanta gjorde svensken sitt tionde Serie A-mål för säsongen. 

Atalanta vände dock matchen och vann med 2–1.  

I lördags blev han matchhjälte när hans Parma besegrade Brescia. På tisdagen fortsatte den svenska supertalangen att leverera. Under Serie A-matchen mot Atalanta dominerade Dejan Kulusevski under den första halvleken och stod för flera fina aktioner. 

Och till slut kom målet. Precis innan halvtid stod Gervinho för passningen som svensken förvaltade på bästa sätt så han stänkte in 1–0 med sin vänsterfot. 

”Hetaste svensken”

– Han är det hetaste svensken vi har i Europa, säger C Mores kommentator Christoffer Svanemar. 

Kulusevski anslöt till Atalanta 2019 och lånades därefter ut till Parma. I vintras värvades han av Juventus som numera äger svensken – men lånet till Parma fortlöper till säsongens slut. 

Gagliolo startade

Atalanta kvitterade i den 70:e minuten genom inbytte Ruslan Malinovskyi – och inte långt därefter kom nästa kalldusch för Kulusevskis Parma. Papu Gómez stormade fram och gjorde 3–2 till Atalanta, vilket också blev slutresultatet. 

Svensken blir i och med målet den första spelaren under 21 år att göra tio mål under en Serie A-säsong sedan Mauro Icardi och Erik Lamela som stod för samma bedrift under 2013.

Efter matchen hyllades han av sin tränare Roberto D'Aversa. 

– Att leverera i ett ungdoms lag är en sak, men att även göra det i Serie A är en helt annan. Dejan springer mer än en mil varje match tillsammans med sitt slit och en hög kvalitet i det spelmässiga, säger D'Aversa till Sky Italia.

Riccardo Gagliolo gjorde sin första match från start sedan sin skada. Svensken blev utbytt i slutet av den andra halvleken.