”Han kommer göra allt för att det ska bli så”

Svensken på plats för läkarundersökning och presskonferens.
Zlatan Ibrahimovic anlände till Milano med privatjet på torsdagen.
Foto: MATTEO CORNER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Hundratals fans hade samlats på flygplatsen för att få en skymt av den svenske stjärnan.
Foto: MATTEO CORNER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
56 mål blev det under Zlatans förra sejour i Milan.
Foto: LUCA BRUNO / AP TT NYHETSBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic är på plats i Milano. 

Svensken landade på Linates flygplats strax efter halv tolv och ska nu läkarundersökas.

– Vänta på mig på San Siro. Vi ska få hela San Siro att hoppa igen, säger Ibrahimovic till Milan TV.

Efter nyårsfirande med familjen i Åre är det dags för Zlatan Ibrahimovic att göra sig redo för comebacken i Milan.

Zlatan inledde torsdagsförmiddagen med att lägga ut en bild på Instagram med sina fötter och texten ”Inte arrogans. Självförtroende”

Därefter flög han till Milano med privatjet för att strax efter klockan 11:30 landa på Linates flygplats. Där möttes han av representanter i Milan – bland annat sportchefen Zvonomir Boban – och mängder av fans som trängdes vid flygplatsen i januarikylan för att få en skymt av svensken.

– Jag minns fortfarande när jag var här, även om det många år sedan. Det viktigaste är att jag är här. Jag är väldigt glad. Jag har alltid sagt att det här är mitt hem och nu är jag äntligen tillbaka, säger Ibrahimovic till Milan TV.

Zlatans hälsning till fansen: ”Vänta på mig”

Svensken skickade också en hälsning till alla Milan-fans.

– Vänta på mig på San Siro. Vi ska få hela San Siro att hoppa igen, säger han.

Ibrahimovic eskorterades därefter i bil till kliniken La Madonnina för att genomföra den obligatoriska läkarundersökningen. Längs med bildfärden till södra delarna av Milano och vid ankomsten till kliniken trängdes återigen hundratals fans som ropade Zlatans namn.

Under eftermiddagen väntas han skriva på kontraktet vid huvudkontoret Casa Milan, för att sedan bege sig till Milanello och hälsa på sina nya lagkamrater, rapporterar Gazzettan. Under fredagen klockan 10:00 presenteras han officiellt under en presskonferens.

Milans nästa match spelas på måndag mot Sampdoria. Flera italienska tidningar spekulerar i att Zlatans första framträdande för klubben kommer bli i cupmatchen mot Spal den 15 januari.

Samtidigt skriver sajten Sepmremilan att Zlatan kommer göra allt för att bli tillgänglig för att åtminstone sitta på bänken i matchen mot Sampdoria.

Zlatan har inte spelat match sedan 25 oktober när Los Angeles Galaxy åkte ut ur MLS-slutspelet.

Mino Raiola: ”Som Queens avskedsturné”

Zlatans kontrakt med Milan sträcker sig över vårsäsongen 2020 med option på ytterligare ett år och i höst fyller han 39 år. 

Om han fortsätter med fotbollen då återstår att se och hans agent Mino Raiola har sagt till La Repubblica att han är tillbaka ”för att ha kul och för att underhålla världen”.

– Jag kunde inte tillåta att Los Angeles skulle vara hans sista scen. De här sex månaderna kommer bli som Queens avskedsturné. En lång hyllning. Det var tvunget att det skulle bli San Siro, säger Raiola.

Zlatans förra sejour i Milan varade i två säsonger mellan sommaren 2010 och 2012. Då gjorde han 56 mål på 85 matcher och klubben hoppas nu att han ska lösa de offensiva problemen med bara 16 mål på 17 matcher i Serie A.

https://www.instagram.com/p/B6zt7HBHhsg/

Zlatan Ibrahimovic är klar för Milan:

Som Expressen rapporterat om tidigare så är Zlatan Ibrahimovic klar för AC Milan.